Scen 2 ur ett äktenskap…

(Scen 2. Fru Sork sitter i trädgårdens solnedgångsbelysta hörna hemma hos bästa väninnan. De båda väninnorna festar på cruditée med salsa verde, och alla paret Sorks barn är med; de springer, hoppar, piper och skriker medan de jagar varandra bland de blåblommande syrenbuskarna.)
Väninnan:
Ja, JAG har då aldrig fattat hur du kunde falla för Gustav sådär första gången – inte ens när han var UNG!
(Fru Sork torkar sig eftertänksamt på kinden med servetten.)
Fru Sork, med lätt rodnad:
Jo men det liksom bara HÄNDE, jag tyckte väl han var trevlig och snygg! Och han gav mig en massa komplimanger, och kelade och kysstes så fint… Och så bjöd han på delikatesser, och så MASKROSVIN till det… Han fick mig att känna mig SPECIELL och värd att skämmas bort, helt enkelt! ”Wine and dine them into bed”, du vet… Kanske var det någon partydrogig växt också i salladen, skulle inte förvåna mig…
Väninnan, aningen överlägset: Ja, du, det var ju en himla massa dåliga bortförklaringar… SÅ lätt föll då inte jag, det kan jag tala om för dig!
(Fru Sork tappar sin servett på gräset och stirrar chockad på väninnan, som med låtsad oberördhet höjer hakan och andas in kvällningens sybaritiska syrendoft.)
Fru Sork:
VA’!?!? Menar du att GUSTAV… att DU låtit MIN Gustav FÖRFÖRA dig!?! DU?!? Vi som varit bästa vänner sedan vi var små…! Ditt falska stycke, har du kanske varit hans älskarinna under hela vårt äktenskap?
(Väninnan tittar ner och föser bort en blomfluga som landat på hennes tallrik. Fru Sork.reser sig upp, solens sista strålar faller på hennes upprörda ansikte och visar en själ i uppror, ett rov för stridiga och smärtsamma känslor…)

(Fortsättning följer…)

Copyright (c) Ursula, hemligheter.nu

3 comments ↓

#1 ditte on 08.30.07 at 20:12

Tack för alla fina kommentarer! Du är då verkligen min allra trognaste läsare. Länka så mycket du vill, kanske slutar det hela med att jag har FYRA läsare. Man vet aldrig!

Och jag ser fram emot upplösningen på sorkdramat. Det här är bättre än desperate houswives!

#2 Ursula S. on 08.30.07 at 20:41

Hej Ditte! Din blogg har gett mig många goda skratt i dag, och din kommentar gav mig ytterligare ett! :-D

#3 Margareth Osju Arverud on 10.18.07 at 16:43

den här inlägget ska jag följa……

Leave a Comment