Scen 3 ur ett äktenskap…

(Scen 3. En undanskymd vrå i en vildvuxen trädgård. Vatten droppar från de regnvåta trädens lövverk, samlas i försänkningar i marken. Nattmörker, en vårtbitare spelar som besatt. Herr och Fru Sork står intill en pionplanta under ett körsbärsträd, de ser sig omkring.)
Fru Sork, anklagande: Så du menar att DETTA är det enda alternativet vi har? Att stanna kvar i det här TRÄSKET!?!
Herr Sork, suckar uppgivet: Ja, här bor ungarna i alla fall i en giftfri miljö, och de kan inte fastna i fällor, eller…
Fru Sork, ironiskt: Eller bli dränkta i sömnen?!? Nä du, Gustav, HÄR stannar jag inte kvar!
Herr Sork: Jag gör så gott jag kan, men DET DUGER JU ALDRIG åt dig! Jag ska säga dig att mitt liv kunde sett så mycket BÄTTRE ut ifall jag inte gift mig med dig! Jag skulle…
Fru Sork, fräser hånfullt: Jaså du, Gustav! SÅ lät det minsann inte när du ville ha mig i säng – på FÖRSTA träffen! Då smörade du så att det stod härliga till – jäkla maskros-casanova! Och jag vet nog att du varit på Bettan också, ditt kräk! Kanske har ni varit ihop i alla dessa år, när jag snutit ungar och städat golv, och…
Herr Sork, har fått nog och avbryter: Jag har fan INTE varit otrogen! Inte med Bettan, eller med någon annan heller! Men nu önskar jag att jag HADE varit det, för jag är ingen jäkla munk fastän du tvingat mig att leva som en! Och DU var minsann inte nödbedd den där första gången, kom ihåg det! Och du blev på smällen direkt, fastän du SA att du skyddade dig – du ville säkert bara få mig fast…!
Fru Sork, fräser: Man kan väl glömma… Men MITT största misstag var att någonsin träffa DIG, för du är ett enda stort VANDRANDE MISSTAG, Gustav!
(Tystnad. En ängel går genom trädgården, de ödesdigra orden är uttalade och kan inte tas tillbaka… Vårtbitaren börjar spela igen. Från detta ögonblick kommer tillvaron aldrig mer att vara densamma, ty tidigare gömda avgrunder har avslöjats…)

(Fortsättning följer… längre fram… måhända…)

Copyright (c) Ursula, hemligheter.nu

0 comments ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment