Lilla älskade ”Dock”…

Det finns ord som jag älskar…
Mest älskar jag nog ordet ”dock”… Det kan varsla om en snart stundande konflikt, om nya ord som skall vända på dem man strax innan läst – ”dock” förändrar, förminskar eller tar rentav tillbaka de omedelbart föregående orden: ”Han hade bedyrat henne sin eviga kärlek, dock trodde han ej på vare sig evighet eller kärlek.”
Mest effektfullt – men emellanåt även brutalt – blir det i början av en mening, med versalt D: ”Jag älskar dig, lilla Dock! Dock ser du väldigt underlig ut, när jag betraktar dig noga och länge – vilken säregen samling av tecken…!”
Dock gäller detta även för många andra ord, vid noggrannt och istadigt iakttagande, så var inte ledsen, lilla Dock – jag älskar dig ju dock!

5 comments ↓

#1 Badaren on 12.28.07 at 15:16

Icke desto mindre har ”dock” en given plats i vårat ibland lite slarviga sätt att korrekt ”typ” uttrycka oss!=)

#2 rubinum Annica on 12.28.07 at 15:38

Härlig beskrivning av ordet dock. Använder det sällan.

Hoppas att julen har varit god mot dig!
Vi har haft lite jobbigt med sjukdom i fam. men nu är det bättre =0)

#3 menuette on 12.28.07 at 16:54

Hej Ursula!
Först och främst vill jag tacka dig så mkt, för din långa och fina kommentar i min blogg. Har du bloggat på Ab förut? Så många som skaffat andra sidor nu, har funderat själv ibland men ids inte lära om, det tar tid i anspråk och vill inte lägga den på sånt för stunden.
Har faktiskt förlorat flera vänner genom åren genom att just ifrågasätta/inte spela spelet. I år försvann en mkt god vän, sedan många år…hon blev allt mera offrig och jag orkade helt enkelt inte. Det gjorde ont för hon drog med en annan vän, vet inte vad hon sade, men i sin rädsla och sitt behov av kontroll så sade hon ngt. den personen i sin tur är inte nåbar. Nåväl skall inte dra den röriga historien här ;)
Dock är underbart ord, älskar ord. Stundom är även det vackert och andvändbart.

(fortsätter längre ner i din blogg)

#4 Kaktusblomma on 12.29.07 at 03:19

Tack så jättemycket för din feedback! Blir så glad för all vänlighet!

#5 Bloggblad on 12.30.07 at 20:20

ÅÅÅåååå, så härligt! Då är vi tvenne dock-älskare!

När jag skriver får jag ofta ofta upp ett grönt streck under orden… ”kan verka ålderdomligt” eller nåt sånt står det… Jag gillar att blanda in ålderstigna ord. De ger lite mer tryck, typ – asså.

Leave a Comment