Och plötsligt är det vinter!

Stora snöflingor – de största jag någonsin sett, de var som vita, fluffiga potatischips! – föll i går eftermiddag och kväll rikligt över alla blommande snödroppar och krokusar, alla spirande perenner och alla yttertrappans krukor med mer än decimeterhöga tulpaner och narcisser! Och träden står som nyklädda brudar, med en lysande vit skrud av den renaste snö… En decimeter blev snötäcket, innan snöandet upphörde!
mininarcisser_snow_www.jpg
Alla lökkrukorna står nu med en hög mössa av fluffig snö, och mini-påsklliljorna som börjat slå ut ser häpna och besvikna ut: ”VAR det inte vår!?!”, frågar de förvirrrade när jag föser undan en del av snön. Jo, visst är det vår – detta är bara ettt tillfälligt och kortvarigt bakslag, lugnar jag dem, inget för vare sig narcisser eller narcissister att låta sig nedslås av! Om ett par dagar har solen töat bort allt, och när jag fyller år på fredag ska det vara VÅR igen!

18 comments ↓

#1 Badaren on 03.04.08 at 14:32

VA!?!

Har ni snö?

Det har inte vi söder om landsvägen! =)

Här skiner solen på allsköns blomster, samt även på de små bladen som busken släppt fram för att få energi av den härliga vårsolen. =)

#2 Mam on 03.05.08 at 10:48

Ja när du fyller år på fredag är det vår igen! och fredagen därpå också, för då fyller jag år.

Goda nyheter: Goda nyheter!

http://www.tillit.info/

kram!

#3 Ett brunt äpple on 03.05.08 at 12:37

HEJ!!

VAd ar underbar!!

Tack for din harliga och goa kommentar.

Jag blev rord och tarogd.
Visste inte att man kunde berora manniskor, utan att man inte visste om det om det.

=)

Har skaffat mig en annan blogg, som endast ett fatal vet om.
Hade lust att skriva mycket personligt om mig, mina tankar, drommar och kanslor.

Har lankat det dar uppe och du ar valkommen.

Men jag ska nog komma tillbaka till min gamla blogg, for att skriva av sant som beror ”alla”, mer debatt inlagg eller provokativt.

Ska spara denna adress och lasa nar jag kommer hem. Har kikat igenom och gillar det jag laser.

=)

Onskar dig en fin dag.

Aterigen, tack for din goa kommentar.

KRAM!!!!!!!!!!

#4 Agneta on 03.06.08 at 01:02

Jovisst är det vår ! Det är bara att se tiden an.
Här har temperaturen också sjunkit åtskilliga grader, dock har vi ingen snö, men väl blommande körsbärsträd och ljust gröna hängpilar (heter det så?)

Jag följer dig på din blogg även om jag inte hör av mig så ofta, det är så mycket annat som måste tas itu med.

Allt gott i alla fall för den stundande födelsedagen och allt annat.
Kram Agneta

#5 menuette on 03.06.08 at 22:19

Grattis!

Vacker bild och visst våren är på ingång ;)

#6 Badaren on 03.07.08 at 00:25

Med en enkel tulipan upp på födelseda´n …
vi har äran, vi har den äran att gratulera…

Grattis på födelsedagen! =)

#7 Ursula S. on 03.07.08 at 14:25

Badaren: Tack för grattis-sången och tulipanen! :-)
Men Badaren, du bor ju inte alls ”söder om landsvägen” – det gör man bara om man bor söder om den gamla landsvägen mellan Malmö och Ystad! Fast du bor ju bra nära, där tätt inpå Ribban… ;-)

Mam: Jaså du är oxå mars-barn? :-) Fast själv hade jag hellre varit född i maj , för då är det ALLTID Vår!

Browny: Tack för dina värmande ord, som gjorde mig så glad! Jag blir så glad av dig, och av att det finns unga människor som är livskloka, varma och engagerade i sin omvärld och sina medmänniskor! Tack oxå för länken till din nya blogg – och gud nåde dig om du försvinner spårlöst en gång till, utan att lämna ny adress! ;-)

Agneta: Blommande körsbärsträd i Paris… åh, vad det låter ljuvligt!!! Tack för att du tittar in emellanåt! Jag vet att det är mycket att stå i, är glad att du finns, iaf, och att vi ändå har kontakt! Tack för grattiset, och ha det riktigt bra – bland de blommande körsbärsträden… åååh… :-)

Menuette: Tack för titten och grattiset – ja, visst är våren på gång: i dag är all snön borta, och Våren är här igen! Tittar in hos dig snart… :-)

#8 Ett brunt apple on 03.07.08 at 14:30

….

…Nu kanner jag mig…blessed.

Varfor?

For att det finns en sa snall och underbar manniska dar ut i cybervarlden, som far mig att bli tarogd…av endast ord.

Tack, Ursula.
Dina ord betyder mer an du tror.

Och tack for din synpunkt pa ”energitjuven”. Jag laste faktiskt det inlagget hos dig.
Och haller med dig fullt ut.

Jag vet inte vem du ar…
…men du beror mig…djupt.

Kanske en angel….
…kandke ar du….en angel.

Ska bli intressant att veta lite mer om dig genom att folja din blogg.

Kram pa dig, Ursula.

=)

P.S. Jag vagade inte godkanna kommentaren hos mig for att du skrev mitt namn. Det ar bara ett fatal som vet om denna blogg.

Och jag ville att DU skulle vara en av dem.

=)

Kram!

#9 Badaren on 03.07.08 at 15:40

Mja, det beror på hur man vill tolka var landsvägen börjar och slutar. Drar man en linje där 101:an kommer in i Malmö till centrum så bor jag faktiskt mellan landsvägen och havet. =)

Ha en skön födelsedag!

#10 Ursula S. on 03.07.08 at 15:49

Kära Äpplet,
du gör mig så glad och varm inombords med dina ord, så jag känner mig som ett enda stort, lyckligt leende! Och jag känner mig glad o hedrad över att få din nya bloggadress!

DU är underbar, Äpplet! Med din värme, spontanitet, omtanke, engagemang och alla andra underbara egenskaper jag nämnt förut! En ytterligare egenskap du har, och som bidrog till att jag fastnade för din förra blogg, är ditt civilkurage – en egenskap som numera är bara alltför sällsynt! Det behövs fler människor som du! Kram till dig, goa Äpplet!

#11 Ursula S. on 03.07.08 at 16:16

Badaren: ”Dra en linje till centrum”… du kan då få till det, Badaren! :-D Men det går inte, serru, för en landsväg går inte inne i en stad, inte ens som ”en linje”!
Och nu går det snart ännu mindre, när de dragit den nya järnvägen till Bron… Ha det bra ändå! :-)

#12 Badaren on 03.07.08 at 16:44

Nu nä, men när staden nästan enbart bestod av g:a väster så gick den ju till nuvarande centrum!
Man måste kunna se möjligheterna, och vidga sina vyer utan skygglappar! =)

#13 Ett brunt äpple on 03.07.08 at 17:05

AH!

TACK!!

Tänkte inte alls på det, klantiga jag. =) Är man trött så..

Och …jag vågar inte säga tack, av risken att jag missbrukar den.

Men…tack återigen.

Jag tror du är en ängel. =)

Skulle jättegärna veta lite mer om dig, för jag…vill veta om du är en ängel.

he he

kram på dig Ursula.

Och kom ihåg…att du kunnat få en människa LÅNGT borta, som du aldrig träffat, att känna sig välsignad och bli tårögd.
Inte många som klarar det.

=)

#14 Ursula S. on 03.07.08 at 17:56

Badaren: Hörrudu, kom inte här och mästra en gammal malmöbo – du som inte ens bott ett helt år i Mö ännu! ;-)
”När staden nästan enbart bestod av Gamla Väster”… – adú, det är ju sekler sedan, Badaren, du måste hänga med! Och jag har INTE skygglappar – jag är bara realist (när det passar mig)! Och jag har aldrig nånsin satt skygglappar på någon av mina hästar heller , så det så! :-)

#15 Ursula S. on 03.07.08 at 18:02

Ett brunt äpple: Nja, jag är nog mer ängel än djävul… :-) Men jag är kanske litelitegrann god fé eller älva inuti… Vet du förresten att varje gång ett barn säger ”Jag tror inte på älvor” – då dör en älva… (Skrev J M Barrie i Peter Pan.) Men tack vare att du tycker jag är en ängel så blir jag nog JÄTTEgammal! Är redan nästan gammal nog att vara din mormor… ;-)
Och kom ihåg: att DU t o m på långt avstånd kan göra andra och helt okända människor innerligt glada, bara med dina ord – det är a true blessing, och din personlighets gåva till mig och många andra!
Kram på dig, kära Äpplet!

#16 Badaren on 03.07.08 at 19:15

”du som inte ens bott ett helt år i Mö ännu!” Åh jo, nog har jag det allt, men det är ju det viktiga, utan var gick den gamla landsvägen egentligen! =)

Det ska bli intressant att forska i… =)

#17 Ett brunt äpple on 03.09.08 at 23:45

=)

Jag har bytt tillbaka till den gamla bilden.

Hoppas du haft en toppen helg.

Kram på dig!

#18 Gunnar on 03.11.08 at 15:51

Hej
Här får krukorna vara inne än så länge.Fast idag har det varit strålande sol o 9 grader varmt här i Karlstad.
Men nu mulnar det på igen.Mera regn att vänta.
:-)

Leave a Comment