Stackars ni i Nikkaluokta!

Den blommande våren kom plötsligt av sig när både temperaturen och mängder av snö föll, till våririsars och andras häpnad och stora besvikelse…
variris_snow_www.jpg
Och i fredags, dagen efter Vårdagjämningen, började ännu mer snö att vräka ner. På kvällen dånade snöstormen i knutarna – och i förrgår, Påskafton, fann jag mig helt insnöad, åtminstone bokstavligt talat. Nu ligger här ett snötäcke på i genomsnitt 2 dm, fast ojämnt fördelat av vinden – och naturligtvis i breda drivor på infarten… Temperaturen har de senaste nätterna sjunkit ner kring 10 minus, och även dagtid på fel sida om nollstrecket. (Och i Nikkaluokta i norra Lappland har de haft under 40 minusgrader de senaste nätterna!) Det var tur jag fotograferade irisarna i torsdags, på Vårdagjämningen – nu hänger blommorna sorgligt döda, offer för kylan som kom innan snön lade ett skyddande täcke över dem…
Nu väntar både jag – och ni, väl? – och trädgården på vårväder och värme, som utlovats komma framåt nästa helg! Här i Skåne ska det bli 10-15 plusgrader! :-)

F.ö. vore det intressant med fler åsikter om Liza Marklunds författarskap, som jag skrev om i slutet av förra inlägget – är Marklund en bra eller dålig författare? Och i så fall varför…?

0 comments ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment