Mer om min granne…

Min pedantiske granne har en pedantiskt välskött trädgård – men han har en del märkliga saker för sig, i mitt tycke…
En dag råkade vi båda två stå under mitt stora körsbärsträd, som är rotat bara en dryg meter från tomtgränsen. Vi sa Hej, genom en glugg mellan buskarna, och Hur är det, och litet om vädret – och så tittade han upp i körsbärsträdet och sa:
– Det är bara fåglarna som äter bären, du äter dem ju inte…
Och jag tänkte blixtsnabbt: Aldrig i livet att det stora, vackra trädet ska tas bort!!! Det växer på min sida av gränsen, du!
Som om han läst mina tankar, och snabbt valt ett annat alternativ, sa han:
– Kan jag få ta bort några grenar längst ned?
– Javisst, svarade jag, det har du t o m laglig rätt att göra.
Han var tyst några sekunder, och så sa han:
– För det faller ner så mycket körsbär och kärnor…
Jaa, tänkte jag, det faller ner många perfekt mogna och fräscha bär också, som man kan skölja och äta…
– Och det är så jobbigt att plocka bort alla körsbärskärnor från gräsmattan, tillade han.
”…plocka bort alla körsbärskärnor från gräsmattan”…?!?
Har jag missat något…?

4 comments ↓

#1 Ursula S. on 07.25.08 at 11:27

Jag får förstås också körsbärskärnor i gräsmattan – men so what? Ibland gror någon av dem, och två små plantor har jag sparat – men oönskade små körsbärsplantor dör ju när man klipper gräset!

#2 Marcus on 07.27.08 at 09:11

hehe, klipper han gräsmattan med en sax också? Nä, det lät inte riktigt sunt vara så petig :-)

#3 Ursula S. on 07.27.08 at 16:22

Marcus: Tack för kommentaren; det är alltid lika roligt när du tittar in! :-) Ja, f-n vet om han inte klipper med nagelsax längs med rabattkanterna. Han rensar iaf ogräs ända upp till asfaltkanten – det finns inte minsta lilla gröna livstecken mellan hans tomtgräns och landsvägens asfalt! Tala om kontrollbehov… Brrr, man ryser!

#4 Shirouz on 09.17.08 at 08:23

Jag bor granne med ett hsb-hus med en fin trädgård, till huset hör en pedantisk vaktmästare. Så fort det är sol så är han ute med saker som låter (lövblåsare,gräsklippare, borr(?) och fixar och donar. Det finns jättefina trädgårsstolar, men stolarna gapar tomma, eftersom att sitta där är lika rofyllt som att sitta på en Formel1-bana. Inte ens vaktmästaren själv tar sig tid att sitta i dem och njuta av allt fint han gör. Det får mig alltid att undra varför han sliter sådant men aldrig njuter.

Leave a Comment