…och så en söt liten snäcka…

Jag lovar att nästa blogginlägg ska handla om något helt annat än sniglar och trädgårdssnäckor, men vill först visa ett par bilder på en söt liten snäcka… Längst upp på den långa antennen som sticker upp sitter snigelns öga:

”Är jag med i TV nu? Ser ni mig, om jag viftar litet med ögat?”


”Jättegott, det här – det ska jag beställa fler gånger!”

Den lilla trädgårdssnäckan kröp fram till den serverade maten, helt orädd för den mycket, mycket större spanska skogssnigeln. Dessutom trängde den sig tätt intill snigeln, fastän det fanns gott om plats längre bort. Ordet ”mördarsnigel” är orättvist och helt missvisande, för den spanska skogssnigeln dödar inte någon, vilket den lilla trädgårdssnäckan verkar veta.
Det krävde mycket tålamod och mycket tid för att ta de här bilderna, för snigeldjur är som bekant ganska långsamma… Men det var fascinerande att studera dem, och väl värt både tiden och den knä-krypande mödan. :-)

15 comments ↓

#1 uno on 09.07.08 at 12:48

Kolla
http://www.nrm.se/utstallningarcosmonova/jourhavandeforskare/jourhavandebiolog/ryggradslosadjur/sniglar.138.html

Handlar om sniglar. Fru Lundström var mitt namn på alla skogssniglar när jag var liten. Kollade hur antennerna åkte ut och in. Det måste finna minst två arter spanska skogssniglar, en brun och trög och vanlig, och en med fläckar, leopardsnigeln, som är snabbare. Den senare misstänker jag vara en mer rovgirig krabat, men vet icke. Kram och fina bilder! Uno
Jo, även bläckfiskar äro blötdjur! Och de goa musslorna och ostronen. Och nakensnäckorna som fladdrar runt bland korallreven. De äter havsanemoner, och lyckas på nåt skumt sätt bevara deras nässelceller som blir snigelförsvar om nån angriper. Så kan det vara. Bort eländiga regering!

#2 Badaren on 09.07.08 at 15:31

Saknar ord…
Din excellenta fotokonst gör mig fullständigt MÅLLÖS!
Du ska veta att det är inte ofta jag blir svaret skyldig! :)

#3 Ermin on 09.08.08 at 10:52

Hej!Fin blogg=)Måste säga jag är avundsjuk vilken koncetration du måste ha=)Visste inte allt detta om sniglar det lätt kul.Riktigt fina bilder.
Mvh ermin xperten.webb.se

#4 Ermin on 09.08.08 at 14:51

Hej mitt förra inlägg syns inte här så jag bara undrar om du har fått det eller det är jag som gjort fel?
Besök även min sida där jag har rekomenderat dig i mitt nya inlägg och lämna en komentar om vad du tycker=)
Ha en bra dag/Ermin
xperten.webb.se

#5 Ermin on 09.08.08 at 14:58

Nu ser jag att det var jag som gjorde fel=( mitt förra inlägg svar på ditt kom aldrig fram här.

Hur som helst vill jag tack dig och jag tycker din blogg är gjort med kännsla och från hjärtat.Det som gör att jag tycker om den är att det syns att du älskar det du gör=)Darför är du koncentrerad du har rätt=)

Sms funktion är faktiskt en reklam och du kan inte hitta den på parlino utan du måste gå med i ett reklam företag ändå.Det finns många fler funktioner som är reklam men som dina besökare kan ha nytta av gratis.Registrera dig hos Double(hittar du längst upp på min blogg)Så får du tillgång till en massa reklamer.

Din blogg är så bra tycker jag att jag har rekomenderat den i mitt nya inlägg och jag vet att den dagen kommer då du kommer ha många besökare.Tack för du tog dig tid att besöka min sida och kommentera.Hoppas du har fått någon användning av den.
Behöver du hjälp med något du tror jag kan hjälpa dig med i framtiden tveka inte och fråga.

Ps:Ett tips!Länka gärna till mitt inlägg där jag rekomenderar till dig så dina besökare ser det.
Mvh Ermin
xperten.webb.se

#6 Ermin on 09.09.08 at 11:01

Hej!och förlåt Ursula=( jag tyckte om din sida och ville darför visa upp den på min.Tidigare hade du sagt till mig att dina bilder är copyright och darför ansåg jag det okey.
Du säljer ju bilder även om det inte är på internet många kanske är intresserade av hur man gör det i verkligheten det tycker jag iallfall är mer facinerande.
/xperten.webb.se

#7 Ermin on 09.09.08 at 11:07

Självklart tar jag bort inlägget eller ändrar det som du vill om detta är vad du önskar=(
Vad kul att du gör en ny sida det ska bli spännande och se vad du ska göra=)skicka gärna en länk sen så jag får se.
Tack för att du inte är sur på mig=)Hoppas du får mycket användning av min sida och skulle du behöva hjälp med något fråga gärna så hjälper jag dig om jag kan.
Man lär sig något nytt varje dag och detta var någottnytt för mig jag visste inte att man behöver fråga om lov för att rekomendera någon men nu vet jag tack Ursula=)Självklart kommer jag besöka din sida flera gånger då jag tycker om din entusiasm och din trevliga personlighet.Ha en bra dag Ursula önskar Ermin

#8 Jah Hollis on 09.09.08 at 15:27

Du lyckas verkligen ge oss en inblick i denna värld som befolkas av sniglar och snäckor. Jättefint!
Tänk om man kunde vifta med ögonen! :-)
Beträffande Ermin undrar jag om han är ute i det osjälviska syfte han ger sken av.

#9 kretiochpleti on 09.11.08 at 19:14

En snigelfantast som älskar mon cheri!
Var har du varit hela mitt liv?

#10 Ursula S. on 09.11.08 at 22:08

Men, snälla Kretiochpleti, jag är ju HÄR! :-D
Vad gör du då DÄR? ;-)

#11 Ermin on 09.12.08 at 12:07

Hej Ursula!
Nu har jag tagit bort din fina snigelbild från mitt inlägg=(saknar den.Dock har jag text kvar du kan väl kolla och säga om det okey el om jag ska ta bort denmed.Mvh Ermin

här är länken ditt:http://x-perten.blogspot.com/2008/09/tjna-pengar-p-dina-bilder.html

#12 Marcus on 09.12.08 at 21:47

SNygga snäckor det där du!
Om jag tar dina snäckor, vill du ha alla mina bananflugor då? De är inte så många *vissel*

Ha en härlig helg!
varma hälsn

#13 Ursula S. on 09.13.08 at 17:11

Uno: Stort tack för länken, den ledde sedan vidare till mer info! :-) Nu behöver jag bara se en teckning med förklaringar om sniglarnas anatomi…
Ja, bort oändligt eländiga regering!

Badaren: DU mållös?!? Aldrig med min fot, sa gråsparven! Helt enkelt excellent otänkbart! :-)

Ermin: Man behöver inte be om lov för att rekommendera någon, eller länka till någon. Däremot får man INTE kopiera bilder eller texter och lägga in på sin egen blogg/sajt, om man inte först fått tillåtelse av den som tagit bilden eller skrivit texten! (Och OM man frågar, och får lov, så ska man tydligt ange VEM som har copyrighten! Och man brukar dessutom länka till den man fått låna av.) Du bör nog, för säkerhets skull, betrakta ALLA bilder & texter som copyrightskyddade – dvs upphovsmannen/kvinnan har ensamrätten att förfoga över sitt material, även om det inte står något om copyright.

#14 Ursula S. on 09.13.08 at 17:22

Jah: Jo, man får fota där man står – och här på landet händer det mesta på markplanet…
Och vifta med ögonen vore häftigt! Om man hade ögonen på skaft kunde man ju dessutom kika runt hörn…

Marcus: Roligt att få besök av dig, och blir stolt över att du gillar min lilla snäcka! Men bananflugor… tack, men naej, jag vill inte byta bort mina sniglar och snäckor – det är nog bättre att du skaffar ett par grodor som kan äta upp flugorna :-)

#15 uno on 11.13.08 at 10:08

Ursula, mycket händer över ditt huvud när du har näsan mot marken. Fåglarna, sniglarnas absoluta motsats flänger runt där. Mesar och finkar, sparvar och hökar. Kolla in dem och försök fotografera! De sitter inte stilla länge, de rör sig alltid när man fått in fokus, och de är dessutom skygga. Kramar från en Uno

Leave a Comment