Eva Cassidy – Over The Rainbow…

Apropå att drömma, och våga förverkliga sina drömmar – lyssna på den här videon med förtrollande Eva Cassidy, som tolkar Over The Rainbow på ett underbarare sätt än någon annan!

Jag upptäckte Eva Cassidy i december i fjol, när jag lade in tre olika versioner av en av mina älsklingssånger, Les Feuilles Mortes (Autumn Leaves).
Först med Yves Montand, som sjunger den så som jag hörde den allra första gången. Och sedan för jämförelses skull en version med Andrea Bocelli, som kanske har en vackrare ”klassisk” röst än Montand, men som inte förmedlar samma känsla.
Och så en version med Eva Cassidy (i en engelsk översättning), som vibrerar av vemod, längtan och saknad. Där kan du också läsa litet mer om Eva Cassidy.
Alla tre versionerna hittar du under December 2007, den 15-16 december. Plus en humoristisk video där Bocelli nattar en motsträvig Elmo
(Tyvärr har jag tvingats byta ut den ursprungliga, vackert bildsatta videon med Montand, eftersom den inte finns på YouTube längre. Jag har i stället lagt in en video från en åldrad Montands konsert på Olympia i Paris. Jag tror det är hans avskedskonsert, men han sjunger den fortfarande lika underbart – faktiskt bättre än i unga dagar, som det också finns en video från.)

10 comments ↓

#1 Marlene on 10.16.08 at 13:10

Jag gillar också Eva Cassidy. Tragiskt att hon gick bort så ung i cancer.

#2 Ursula S. on 10.16.08 at 18:29

Marlene: Ja, hon har en underbar röst! Och fick en sorgligt kort tid på Jorden – livet är inte rättvist…

#3 Len on 10.16.08 at 19:30

Ja, det var verkligen oförväget att ge sig iväg till England på den tiden. Eva Cassidy har jag aldrig hört förut. Ska lyssna nu!

#4 Ursula S. on 10.16.08 at 20:17

Len: Jag undrar om det inte skulle krävas mer mod i dag (även bortsett från att jag inte länge är ung) – det är mycket tuffare samhällsklimat numera, och jag skulle nog vara mer rädd för överfall och stöld ur bilen och sådant…

#5 Ninni on 10.16.08 at 21:07

Jag har alldeles nyss upptäckt Eva Cassidy, hos en annan bloggare faktiskt. Hon är verkligen bra!Tänk vad mycket nytta och nöje man har av bloggandet:)
Apropå flyttande till England/Brasilien…det går ju aldrig att jämföra. Dels är vi två, har kvar hem och jobb(jag) i Sverige, det gäller en begränsad tid(åtminstone från början). Vi har ju både hängslen och livrem…
Sen vet man ju aldrig vad som sker under vägen.
Ibland lockas man att följa någon liten stig som kanske inte leder någonstans. Men då har man iallafall testat;)

#6 Ninni on 10.16.08 at 21:17

Hej igen,
såg din sista kommentar lite senare annars hade jag svarat direkt. Jodå, jag granskar alla kommentarer så jag ser även de på äldre inlägg. Har inte du det så ordnat?
Vädret ja, idag känns det som om jag ska flyta bort trots att jag inte gjort något fysiskt arbete:) Det är kanonvarmt och alldeles stilla…kanske kan man hoppas på lite åska och regn. Oktober och november är de varmaste månaderna här.
Kram Ninni

#7 stella sweden on 10.17.08 at 22:54

som jag skrev….någon, ge mig en nyyyylitenjävla lapp för den jag har o som endast är ett år gammal har bestämt sig för att jag inte ska kunna lyssna på musik längre utan endast kika på hur de rör sig o det kan ju vara intressant att försöka luska ut vaad de sjunger o då jag sååå älskar over the rainbow så det blir till att importera från usa o spela på cdn istället…suck bara suck..vad är det med lappar egentligen?

#8 Ursula S. on 10.19.08 at 10:58

Ninni: Jag blev alldeles tagen av Eva Cassidys röst, när jag hörde henne första gången…
Apropå utlandsflytt: Jo, det är ju en viss skillnad men ändå ett stort steg. Det som kändes mest oroande för mig var att jag gett upp min bostad, men jag hade ju funderingar på att ev. stanna i England…
Och ja, man måste våga prova de små stigarna – de kan ge oanade upptäckter… :-)
Är avundsjuk (men inte missunnsam!) på dig som får uppleva en del av det spännande Latinamerika – och så många intressanta fotomotiv! Roligt med bl a alla exotiska växter!
Kram på dig, där borta i värmen! :-)

#9 Ursula S. on 10.19.08 at 11:08

Stella: Vilken otur du har!!! Känner du ingen datanörd som kan kolla om ljudkortet pajat, och isf byta det, eller vad det kan vara för fel?
Jag är inne på min treje laptop nu, och alla har jag köpt begagnade (2-3 år gamla, genomgångna och med garanti, från Inrego i Lund – tyvärr finns inte butiken i Lund längre. Men mina har inte krånglat, däremot blev den förra väldigt seg när hårddisken blev alltför fullpackad…
Hoppas det löser sig snart! Har du kollat att ansluta ett headset – IFALL det skulle vara själva högtalarna i datorn…? (men Vad vet jag, mitt arma fnask, sa biskopinnan”…

#10 NALLE ADDSON on 11.02.08 at 23:23

Jag bara älskar.. Eva Cassidy,, Men hör vänner,,, Kungälv har en ” Cassidy ” Emma Jensen ,,,lyssna och njut !jag får gååsshud,,, ! kolla youtube,, :=)) Nalle

Leave a Comment