Nu kan jag inte duscha…

för badkaret, ja nästintill hela badrummet, är fullt av fuchsior! Likaså hallen, och i köket trängs även några rosenpelargoner…’
Det är likadant varje höst: när första nattfrosten kommer så far jag som en skottspole för att rädda in så många spridda krukväxter som jag hinner, och de som står samlade i stora grupper får ett hölje av dubbel fiberduk (som skyddar mot lätt frost, men som här ibland blåser av under natten om den inte förtöjs…).
Fast så här gör jag bara när det förutspås mildare väder igen, så nu är badrummet snart utrymt igen för jag längtar verkligen efter en dusch i kväll!
Förresten, har ni lagt märke till att det under vår och höst ofta är som kallast när det är fullmåne, och dagarna däromkring? Det är därför jag försöker skjuta på invintringen så länge som möjligt, för många av både fuchsiorna och pelargonerna är fortfarande fulla med blommor och knoppar…
Jag håller stånd mot vintern så länge jag förmår!

7 comments ↓

#1 Badaren on 11.03.08 at 17:06

Duscha är överreklamerat!

Mer bad åt folket!

#2 Peace in mind on 11.03.08 at 17:14

Det finns en anledning till att jag inte har några växter som kräver den sortens attention, jag skjuter upp till det är för sent…och sen står de små sorgliga bruna förfrysta sakerna där ute och framkallar dåligt samvete. Men gu vad jag beundrar dig som orkar, kommer ihåg och genomför. Säkert har du hur underbara blommor som helst:)

#3 Susanne on 11.03.08 at 22:00

Förväntade mig nästan att se bilder på badrum och hall, fulla av krukväxter, men jag nöjer mig väl med att se de inre bilderna i mina tankar.

De krukväxter jag har på min inglasade balkong tänkte jag ta in för någon vecka sedan, men upptäckte att de var fulla av bladlöss, så jag lät dem stå. Nu är min vackra hibiskus kall och frusen förutom att vara alldeles nedlusad. :(

#4 stella sweden on 11.04.08 at 03:13

Håll inte stånd mot vintern för den kommer vare sig vi vill eller inte, prostera vare sig mot regnet eller blåsten för de svarar oss bara, vi blåser på o kyler er bäst fan ni vill, de enda vi kan påverka är oss själva darling…kanske har jag fel men det är ok för jag blir faktiskt glad över konstruktiv kritik efts det får mig att växa o det påminner mig om att jag nog ska köpa några murgrönor, sånna där halvfärdiga som inte kräver så mycket? Kanske?

#5 uno on 11.04.08 at 15:55

…snubbloar ständigt på pelargonier… De brukade vara ute och må gott, men en liten fru har dragit in dem… Nu börjar dessutom mina fina orchidéer att blomma igen. Vet de inte vilken tid det är, eller enna? Kram

#6 Monica on 11.12.08 at 00:15

Jag har aldrig fått en fuchsia att överleva vintern med hedern i behåll. Pelargonerna går bra. De står i o f inte i duschen – men nästan överallt annars.

Vinterns projekt är att övervintra chilin. Den ser inte så glad ut just nu – och det är bara november!

Kul blogg!

#7 Bella on 08.16.11 at 01:04

Hur kommer man i kontakt med dej?

Leave a Comment