Ordkedjan får bli månadsvis…

…för även om det visats intresse från flera så har det bara kommit ett bidrag hittills, från ordkompositören LordParzifal – tack för bidraget, LPWJ! Man häpnar över att så oundgängliga ord som t ex Återuppstånden, Ynkansvärd, Västindisk och Törnbevuxen inte längre anses värda en plats i Svenska Akademiens OrdLista, SAOL! Vad säger förresten Svenska Kyrkan om utmönstrandet av Återuppstånden?!? Vad ska de nu predika till Påsk? Och vart ska allt Västindiskt ta vägen nu – ska det försvinna från jordklotet?
Det var nog dumt att dra igång Ordkedjan för utrotningshotade ord just nu i december, när de flesta har fullt upp med att adventa, lussa och förbereda inför julen… Så nu ändrar jag listorna från att förnyas veckovis till att förnyas månadsvis – och hoppas jag inte behöver ändra till årsvis… ;-?
Alltså: Ordkedjan för Bevarandet av Utmönstrade Gamla Godingar (BUGG) gäller fr o m nu månadsvis! Och någon vill ha ett tema att utgå ifrån så är december månads helt frivilliga tema ”Ljuvligt”.
Hoppas att det hinner komma några fler bidrag innan nyår! Jag ägnade hela den senast förlidna lördagen åt att få till det med script och speciell BUGG-sida – bara så att ni vet… :-) Och jag var tvungen att be Pumans dotter Pumita om hjälp med scriptet (vilket hon vänligen och väldigt snabbt gjorde – tack, Pumita!).
Om någon har förslag till förbättring av idén med Ordkedjan BUGG så blir jag bara glad!

8 comments ↓

#1 LPWJ on 12.10.08 at 16:51

Tack själv, jag har även skrivit av ett par sidor från 1800 tals författare (i somras) som kanske kan länkas då de tagit mer fart. Jag läser även nästan sönderfallande häften av Strindberg och andra, där favoriten just är…Påsk…vicken timing. För att inte tala ren svenska utan svengelska.

Be well,
LPWJ

#2 stella sweden on 12.11.08 at 00:47

Stella said – så nu mina kära VULFAR vad har ni att förtälja mig om jag förvandlar mig till er liksom tar litt av er päls skulle de va nått kanske lockar er som rööööluvan fingrar litt på de hisnande mjuka mjälla örona…häller upp det rödaste av viner i Graalbägaren jag hitta.se U låter er smaka?

Wulfarna said – nääää vi är ganska trötta nötta på å se bilder på dig vettu för du har satt oss så lååångt ner o passa sig vi kan tassa smyga kanske om mörka natten till dig förtrolla förhäxa bedåra U tjusa… möjligen vi förvrider huvudet ditt litt om du inte sätter in en bild på den stooore wulfen vars makt du ej kan råda på?

Duger de? Inte vet ja för livet är fullt av evinnerlig kärrlek o ja tänker att mina stavningar inte faller DE på läppen?

#3 stella sweden on 12.11.08 at 00:50

Ja har tappat min lapp på min papperstrapp…swirrar runt i rymden bland polstjääärnan, hunn som alltid lyser bright o visar vägen…

#4 LPWJ on 12.11.08 at 06:04

Stella är osynlig, fast hon är fnulare, jobbar hon för SÄPO? Det kan man ju fnuldera över … jag blir hellre tagen av vargar sa ju Orup och Uffe Lundell tatuerade en varg på ena axeln (örn på den andra).
Månne hon mutat en Ulf på SÄPOs FNUL avdelningen för att ej synas på nätet…eller haver Ulvstrumpa satt en socka som filter på bredbandet.
(Detta var bara retoriska skojiga frågor och behöver ej svaras på)

=)

Be well,
LPWJ

#5 Gubben on 12.11.08 at 14:33

Jepp, har lite dåligt samvete MEN har inte hittat modellen ännu…
Funderar på ett veckans PS i ämnet!
Återkommer!

#6 LPWJ on 12.12.08 at 01:58

Ursula you’ve gone international http://lordparzifal-pantheon.blogspot.com/ De får klicka google translate this knappen och kanhända många som sökte Victoria’s secrets droppar in som freebe, och kanske de lär sig nåt mer än baddräktsmodeller…

Be well,
LPWJ

#7 Shirouz on 12.12.08 at 10:20

Jag är klar!
(och, givetvis, det blev inte alls som jag tänkt.. och förbaskat långt… nåväl. men kul hade jag :)
Ha det gott!

#8 LPWJ on 12.13.08 at 19:20

Kvinnan säger ‘får bli månadsvis’ , endast en Övernorna kan skriva så utan att blinka, med röd text tillika.
; )

Trevlig Lucia

Be well,
LPWJ

Leave a Comment