Ordkedjan BUGG: Förhäxad och förblindad…

Hon stod lutad mot grinden till hagen, där hennes alpboskap fridfulllt betade i den värmande solens strålar. Hon väntade. Hon väntade otåligt, och förväntansfullt, på mannen hon träffat på hembygdsföreningens skördefest kvällen innan. Han hade kommit på besök till släktingar i byn, på genomresa på väg till Vladivostok, där han enligt sina skrytsamma släktingar innehade en ärofull konsulsbefattning samt ett praktfullt gods. Hon hade blivit alldeles förhäxad av hans uppvisning i bajadärdans, som visserligen knappast hörde hemma i deras lilla by men som mottagits som ett exotiskt inslag i festandet. Och som han talat till henne efteråt – hans ord hade smekt henne till blygselrodnad, och hon önskade inget hellre än att möta honom i avskildhet.

Och se, där kom han, raskt gående mot henne! Han ropade hennes namn redan på långt håll, och fattade ivrigt hennes händer när de möttes. Men plötsligt upplöstes förtrollningen i det klara solljuset! Hon upptäckte vilket motbjudande mopsansikte han hade, och hans löjliga muddbyxor fick henne nästan att gapskratta. Och hans gälla, omanliga eunuckröst – hur hade den kunnat förtrolla henne så!? Det måste ha varit vinbålen som gjort henne så omdömeslös och förblindad!

Nej, han må vara hur mycket konsul och storgodsägare som helst, hon skulle inte stå ut med denne man om hon inte var ständigt berusad av alkohol eller droger, för av kärlek kunde han inte göra henne berusad!
Med ett upprört mummelljud drog hon sig ifrån den häpne konsuln och började springa mot byn, där hon visste att den trängtande Konsumföreståndaren skulle ta emot henne med öppna armar – och hon skulle äntligen svara ja till hans frieri!
Kvar stod en bestört och besviken konsul och storgodsägare, som än en gång inte tålt solens starka ljus.

(Denna sedelärande berättelse är ett av flera bidrag i Ordkedjan BUGG. Läs även andra bidrag, och varmt välkommen att bidra du också! Hur du går med kan du läsa om på sidan Ordkedjan BUGG.)

7 comments ↓

#1 stella sweden on 12.14.08 at 20:58

UUUUhhhh, ja tror söta underbara Ursann att ja nog kan tänka mig o bidra me nått flått ett rådjur i purrpur? Du skriver så skönt att jag krönt DU till årets Lucia!

Puss! Återkommer snart för ja ska jojna clubben! Joda!

#2 Shirouz on 12.15.08 at 11:07

Underbart! Fasen vet om jag inte kände Piratens ande sväva över det här :)

#3 Gardenlife on 12.16.08 at 11:13

Hej Ursula!
Tack för besöket…;)
Kul att få lära känna andra bloggare…
Vilka superbilder du har bland annat på sniglarna…riktigt fräckt.
Vilka härliga texter…
Nyfiken på den där fuchsian du nämner Straat Futami…
Hoppas du hör till dem som klarar av at hålla julstressande borta….spjärnar emot själv så gott det går ; )
Hälsningar från Janne

#4 Ursula S. on 12.17.08 at 08:27

Stella sweden: Ett tjusigt rådjur i purpur, det vore ett spännande bidrag till Ordkedjan BUGG – om det är det du menar? (Hoppas jag!) Det råder både rådjurs- och purpurbrist i Ordkedjan, definitivt! :-)
Jojna klubben, Söta Speciella Stella, för ingen skriver som du! Puss på pannan, önskar dig stellär inspiration!
– – –
Shirouz: Piraten…? Det var ingen dålig komplimang! Fast själv kände jag nog mest en mixad inspiration från Selma L., Bröderna Grimm och Barbara Cartland (vilken senare jag dock aldrig läst, bara sett ett tv-reportage om).

#5 Len on 12.17.08 at 11:04

Här ett bidrag till nyordsflora: tokbryt.
Jag läste det i en artikel om unga mammor och deras barn. Tokbryt innebär att en unge börjar skrika utan att det går att hejda.
GP 16 dec sid 14-15

#6 Ursula S. on 12.21.08 at 07:14

Gardenlife: Varmt tack för dina vänliga och uppskattande kommentar, den gjorde mig oerhört glad!
Så roligt att du tyckte om mina bilder, och även snigelbilderna! :-) Mina vänner & bekanta vill inte ens titta på snigelbilderna, för de tycker att sniglar är så äckliga… (Och det tyckte ju faktiskt jag oxå, förut…)

Har tagit några foton av Straat Futamin men inget blev riktigt skarpt, pga dåligt ljus och ideliga vindar. Ska se om Photoshop kan skärpa till ngn av bilderna – men först måste jag göra e-julkort… Och förhoppningsvis ett jul-inlägg senast lille-julafton…

Julstressen började drabba mig igår, när jag handlade lax m m till julen – i år ville jag handla i god tid, men det var ju ändå knökfullt i affärerna!

Önskar dig en Lugn, Skön Jul, och ett riktigt Fint Nytt År!

#7 Annie on 03.08.16 at 20:42

Har skrivit till Laetizia idag att jag också hamnade i koma efter en lunch med Becky 😂😂 och hamnade i himlen, men jag vill koma tillbaka för att hämta mina miljoner som Laetizia lovade. Änglarna visste inte vem Laetizia va hon som åker dit stup i ett. Sorgligt men jag talade om för henne att sluta med idiotiska brev..ser hon inte att de finns INGA pengar att hämta.. Vi får se om hon fortsätter!!!!

Leave a Comment