Och jorden skalv i nattens mörker…

Tidigt i morse, när det deprimerande decembermörkret var som allra djupast, kände jag plötsligt hur jorden började skälva under mina fötter – eller rättare sagt under fötterna på min säng – och jag insåg med ens att jag måste ha blivit kär! Nyvaken och förvirrad visste jag bara inte i vem, och var Han fanns, och en mer frustrerande situation kan man väl knappast tänka sig!

Men så hörde jag på Ekot i radions P1 att det varit ett kraftigt jordskalv här i Skåne, med epicentrum bara några mil ifrån mig, och jag visste inte om jag skulle känna mig besviken eller lättat befriad från att irrande söka efter föremålet för en så skälvande Kärlek, uppmätt till 4,7 på Richterskalan.
Fast litet besviken är jag nog, trots allt… 4,7 – vetenskapligt uppmätt på Richterskalan! – hade nog blivit mitt livs mest skälvande Kärlek…
Men Livet hade än en gång visat sin skämtsamma narraktighet.

Och när det blivit ljust gick jag ut för att kolla att huset inte rämnat i två delar, vilket det inte hade. Men visst hade det fallit litet puts från fasaden…?

6 comments ↓

#1 Ninni on 12.16.08 at 17:00

Hihi, det kanske var skönt att det var ett jordskalv då;)
Men usch vilket uppvaknande! Så skrämmande…
Tur att inga större skador uppstod.
Kram Ninni

#2 Peace in mind on 12.16.08 at 20:46

Jag hittade lite puts från vår mur…är det allt man får av 4,7?

#3 Ursula S. on 12.16.08 at 21:56

Ninni: Jag vet ännu inte vilket jag skulle föredragit… det är ju ganska stort med Århundradets Jordskalv oxå… :-) Fast Kärleken är ju betydligt mer långvarig än ett jordskalv, så…
Och du är hemma i Sverige på vintersemester, med en massa snö och sidensvansar! Hoppas du njuter av snön, och slipper slask innan du reser tillbaka till Brasiliens sol och värme!
P.S. Jag kom in på kursen i dig. bildbehandling, och Sassa också! Tack för att du höll tummarna! ;-)

Peace in mind: Så förarglig, det kunde väl skakat loss en mer handfast och rejäl souvenir! Du får hoppas på ett nytt skalv, med litet större skakighet! ;-)
Hur långt från epicentrum bor du? Epicentrum har ju skakat omkring under dagen, från Tomelilla, Svedala, Sturup och Sjöbo till (nu i kväll) Blentarp…

#4 Peace in mind on 12.16.08 at 23:51

Jag föredrar att säga att jag var mitt i epicentrum, för så kändes det…herregud det var ju avgrundsvrålet rakt under oss…vi bor i skärningspunkten där, blentarp, sjöbo, skurup…de du:)

#5 Shirouz on 12.23.08 at 11:15

Hej, hoppar bara in för att önska god jul ifall vi inte ses mer innan julhelgen, HDG! :)

#6 suicidethinking on 06.29.09 at 23:19

HEJ HEJ!
Jag tycker faktiskt att det vore bättre om du blivit kär. hehe… Mycket bättre än en jordskalv som kanske kan kosta livet… hehe.. i alla fall, du kommer nog att bli kär (jättekär snart) lycka till med kärleken!!

Leave a Comment