TisdagsTema: Vinter

Äntligen har jag kunnat använda ett foto ur mitt arkiv! Det är taget med min allra första digitalkamera, en vackert blåmetallic Agfa, som jag inte minns vare sig modellbeteckning eller pixlar för. Det kändes magiskt med digitalkamera – men i dag ser jag ju att skärpan inte var den allra bästa, och att den led av s k kromatisk abberation (en term jag lärde mig när jag läste tester inför köpet av min nya kamera, min tredje digitala).
Men jag visar ändå fotot, för den märkliga isbildningens skull:

Det är taget 15 januari -02, och det hade varit väldigt kallt ett bra tag. Så blev det plötsligt en halv plusgrad, regn och hårt pinande vind. Regndropparna frös på det underkylda trappräcket och clematisens slingrande rankor, och vinden gjorde att isen byggdes på flera cm i sidled!
Trots de tekniska bristerna gillar jag det här fotot, och återupplever min häpnad vid den första anblicken av denna fantastiska ”rim-is”.
TisdagsTema – en utmaning för din kamera varje tisdag

11 comments ↓

#1 stella sweden on 01.08.09 at 12:57

..vacker bild du tagit fint komponerad som gyllene snittet men jag ser svanfjädrar på stranden bland torkat sjögräs en varm sommardag…för att jag VILL…undras huuuur långt är det kvar innan vi får sommar igen..

#2 Ursula S. on 01.08.09 at 13:29

Oh, Stella, det är ju underbart att du kan se svanfjädrar! Jag försöker, och jag VILL också – men jag kan inte, för jag känner fortfarande hur kallt vinden pinade när jag fotade…
Just nu vräker snön ner här, så sommaren känns lååångt borta…

#3 Badaren on 01.08.09 at 13:34

Jag skulle kunna visa dig de mest FANTASTISKA bilder, om jag bara kunde hitta sladdfan med vilken man överför de otroliga bilderna från kameran till datorn med… :)

#4 Marie on 01.08.09 at 18:48

En jättehärlig bild och fantasin skenar genast i väg. Jag ser flygande måsvingar och jätte kul att se denna bild.

Mvh Marie

#5 Shirouz on 01.09.09 at 10:05

Åh, vilken bild! Den satte fantasin i rörelse, jag tänker att det är några små miniatyränglar som lämnat sina vingar där och nu spatserar omkring här på jorden precis som om de vore vanliga människor. :)

#6 Mia on 01.09.09 at 15:06

Vilket fascinerande foto! Tänk vad vädret kan göra med vår natur!

#7 Eva-marie on 01.11.09 at 12:41

Vilken fantastisk bild! Jag har aldrig sett nåt liknande. Jag har också slingerväxter rumt ett trappräcka… Hoppas du får en fin söndag. KRAM coh välkommen till mig.

#8 Gunnar on 01.12.09 at 13:21

Hej
Underbart kort! Det är inte alltid kamerans tekniska prestanda som gör skillnad.Ett av dom bästa kort jag har fått till var med en tidig kameramobil på 1 mpx.
:-)

#9 Ursula S. on 01.12.09 at 15:14

Jag är så JÄTTEGLAD att så många tycker så mycket om det här fotot, för det är ett av mina egna favoritfoton! Motivet är så fascinerande och fantasistimulerande att man struntar i att det inte är tekniskt perfekt, och NU kan jag faktiskt se måsvingar, precis som MARIE! Och SHIROUZ ser kvarlämnade änglavingar – alldeles fantastiskt underbart, tack SHIROUZ!
MIA och EVA-MARIE är också fascinerade, liksom DECKAR-GUNNAR. Och Gunnar, du har fullständigt rätt i att det inte alltid är kamerns prestanda som är viktig! Jag lade in det här fotot bl a för att visa att man inte ska stirra sig blind på finesser och megapixlar, som egentligen mest avgör hur stora förstoringar man kan göra – man ska ha ögonen öppna för sin omgivning och vilka fina motiv som kan finnas där, ibland utan att man lägger märke till dem.
Och BADARENs kamerakabel är spårad – skönt, käre Badare, då väntar vi bara på dina fantastiska bilder! Kan du inte visa oss modiga vinterbadare på Ribban?

Mitt mobila smalband fortsätter att krångla, men jag ska försöka besöka er alla inom den närmaste tiden!

#10 Angela on 01.20.09 at 11:17

…och jag ser en indianskrud i full fart, förhoppningsvis i riktning mot sommar och värme!
Trelleborg är befriat från dimma idag men själv är jag fast vid datorn, exjobb och affärsplanering, så det blir bara syre i samband med hundrundorna. Hej & Hå!

Jag är fortfarande skamligt dålig på att höra av mig och vårt sociala liv är i stort sett obefintligt. Men vi är friska så det finns hopp om ett Lifv efter examen ;-)

STOR Kram!!!!

#11 Pumita on 02.23.09 at 20:39

Hej Ursula! Vilken fantastisk bild! Jag fryser bara jag ser den. Det var ett tag sedan jag kommenterade hos dig men tiden räcker inte riktigt till.

TRE personer av dem som har klickat sig som mina trogna läsare har försvunnit från min blogg sedan i morse och jag tror att du är en av dem. Därför undrar jag om du har tröttnat på Pumans dotter eller om är det något annat fel. Ville bara berätta det så du inte tror att jag har tagit bort dig. Klicka gärna tillbaka dig. Ha en trevlig kväll!

Leave a Comment