Jag har knoppat av…

(Ja, ja, Unge Älskaren kommer, men först måste jag sticka emellan med en nyhet!)
Jo, jag har alltså knoppat av från Hemligheter och skapat en särskild blogg för de Naturens skapelser som jag tycker är fascinerande och ofta vackra varelser men som många andra kvinnor tycker är slemmiga äckel – nä, jag menar naturligtvis inte karlar, jag menar s-n-i-g-l-a-r!

Som t ex den här vackra pantersnigeln, fotad efter en akrobatisk parningsakt:
Nyparad pantersnigel

Den märkliga bulan på höger sida av under manteln innehåller sperman den tog emot under parningen, och under dagarna därefter kunde jag se hur det pulserade på vänster sida som växte så att det ett tag såg ut som om snigeln hade två bröst på ryggen! Sedan jämnades allt ut, och snigeln återfick sitt normala, eleganta utseende med slät ovansida.
Och ett par veckor senare värpte den en jättestor samling genomskinliga, skimrande ägg – vilken present jag fick! Jag hoppas de ska kläckas i början av oktober. Och snigeln släppte jag fri igen, efter äggläggningen.

P.S. Nä, jag lade ner snigelbloggen, för intresset var mindre än jag hade trott, och dessutom hinner jag inte hålla igång två bloggar – jag skriver redan alltför sällan på Hemligheter… : -(

3 comments ↓

#1 Ursula S. on 08.30.09 at 22:23

Ja, jag har sett att jag skrivit ett ”w” för litet i copyright-texten på fotot – men jag orkar inte ändra det just nu, jag har så många foton att göra vid, och så mycket annat att ta itu med! Skriva om Unge Älskaren, t ex.

#2 Badaren on 08.31.09 at 08:46

Har du influerats av sniglars framfart så till den milda grad, att det påverkar menligt din produktion av inlägg…

Hur länge ska vi -dina läsare- behöva vänta på alstret om den unge älskaren?

#3 Shirouz on 08.31.09 at 09:33

Nej då, ös på med sniglar du, jag ska ut till mitt torp idag, (där jag inte sett en enda mördarsnigel *peppar, peppar, osv*) och klippa gräset, jag vet inte om jag är blödig, men alla pyttesmå sniglar i sina snäckhus brukar jag ta upp och lägga i trädgårdslanden så jag inte kör över dem. Hrm… Det gäller större skalbaggar med om jag tänker efter, jag kan inte med att köra över dem.

Nu väntar jag med spänning på nästa del om den unge älskaren och allt! :)

Leave a Comment