Vilken spännande panter-present!

Se vilken fin och sällsynt present jag fått, av en av mina pantersniglar:

Panter_aggklump

Äggen värptes natten till 1 september, och nu, efter tre veckor, kan man se små foster inuti äggbubblorna! Hoppas, hoppas att fuktighet och temperatur (inomhus) är rätt, så att det om ett par veckor kläcks små mini-pantrar…
Äggen är stora, 5-6 mm med ögonmått mätt, och äggklumpen hålls ihop av små och stora skimrande slemklumpar .
Mamman släppte jag fri på kvällen – jag ställde burken utan lock på yttertrappan, där jag brukar mata ett antal pantersniglar i olika storlekar med uppblött torrfoder för katter. Jag tyckte att jag kände igen henne bland tre stora pantrar som kom uppkrypande på trappan tidigt häromkvällen…

Jo, jag vet att sniglar och snäckor är hermafroditer och både han och hon samtidigt – men när de lagt ägg får man väl kalla dem mammor? ;-)

4 comments ↓

#1 Agneta on 09.23.09 at 23:36

Oj, det ser verkligen spännande ut. Vad tänker du mata de nykläckta snigelungarna med?
Om hermafroditer kan bli mamma, vet jag inte, men tydligen kan de bli förälder. Kram/

#2 bibi on 11.07.09 at 10:47

Åh så vackra ägg! I går kväll kom en 15 cm lång magnifik leopardsnigel upp på min balkong och gled fram som en pansarkryssare mot kattknapersen och började raspa. Ett naturens lilla underverk på min balkong! Lycklig! Jag kanske skall blöta upp kattmaten jag också?

#3 Stina on 05.19.10 at 09:12

Fantastiskt fint foto som visar ett av naturens underverk!! Det ser ut som om ”Mamman/pappan” känner ödmjukhet och stolthet för sina ägg! Tjusigt! Du fick mig att tänka till på att det försiggår något underbart i min trädgård… Sniglar, något som jag (och tusentals andra människor) bara vill bli av med…

#4 MICKAN on 06.20.11 at 17:22

Här hemma finns det en hel del svarta skogssniglar. Man får hela tiden se var man sätter fötterna :)

Leave a Comment