Fuchsiorna i full blom!

Många av mina fuchsior led lika mycket som jag av den förlamande värmeböljan, trots nogrann vattning, för mina fuchsior föredrar samma temperatur som jag gör: 18-20 grader. Och både jag och de flesta av mina fuchsior har svårt att stå ut med gassande sol några längre stunder… Många får skugga under ett stort parasoll, andra ställde jag i den vandrande skuggan under äppelträdet – den största av dem den starkväxande och storblommiga  ”Indian Maid”, en pampig skönhet:

Fuchsia "Indian Maid"

Ja, sedan byttes värmeböljan ganska hastigt mot rena regnperioden, och fuchsior gillar visserligen en dusch allt som oftast – men regn hela dagarna kan bli för mycket för både folk och fuchsior. Fuchsiorna kan få gråmögel om de står för tätt, och själv blir jag frustrerad av att inte kunna uträtta mycket i trädgården.

Har börjat ta sticklingar för andra gången i år, och den här omgången hoppas jag på extra bra och snabbt resultat med hjälp av rotningsmedlet Clonex, som jag fick tips om i ett forum på Allt om Trädgårds hemsida och köpte från Ebboflod i Oxie, utanför Malmö. Och nu har jag fått sticklingar av både svart mullbärsträd  och rödblommande kastanj, och av flera olika Nerium, och så ska jag ta sticklingar av min citronverbena (som jag aldrig lyckats med förut)  och av mitt luktolvon, som är helt fantastiskt när det blommar – vilken blomprakt, och vilken ljuvlig doft! Kastanjen och mullbärsträdet är väl egentligen helt fel tid att föröka nu, när de börjar förbereda sig för vintervilan – men jag ska i alla fall försöka!
En bild av den rödblommande kastanjen kommer i ett av de närmast följande inläggen , den var sååå otroligt vacker att den nästan tog andan ur mig – tänk om Clonex kan ge mig ett kastanjeträd med röda blomspiror…!

5 comments ↓

#1 Kalle Byx on 08.20.10 at 16:13

Tjusig bild på tjusig blomma. Kanske jag kan få en stickling någon gång. Och roligt att du skriver igen. Har datorn återuppstått?

#2 Ursula S. on 08.20.10 at 18:13

Kalle Byx: Inte trodde jag att du skulle gilla fuchsior, det var ju roligt! Visst kan du få sticklingar – fler än du önskar! :-D
Nä, datorn har inte återuppstått, den var tyvärr bortom all räddning så jag blev tvungen att köpa en ny – fast ngt begagnad, men i superfint skick (ser helt oanvänd och o-sliten ut!) och m 1 års garanti.

#3 Kalle Byx on 08.23.10 at 17:24

Har du glömt att jag älskar fuchsior. Kul att du är i farten igen. Saknar dina värdefulla kommentarer på min blogg.

#4 Agneta on 08.24.10 at 01:06

Ja, det var en fin bild på en fuchsia. Och lycka till med de nya sticklingarna !
Att mista sin dator kan vara jobbigt, men du verkar i alla fall haft tur vad gäller bytet. Själv har jag aldrig haft en laptop, kanske är det dags att pröva på. Men jag har hört att de inte varar lika länge.

#5 Badaren on 08.27.10 at 09:30

Clonex… Är det inte lite fusk att ta till kemikalier… Va?

Men hur som helst, så gillar jag din bild på fuchsian.

Haré

Leave a Comment