”Inga djur kom till skada…”

Det slog mig efter samtalet med VårdCentralen att sköterskan nog snarare trodde att jag fått en allvarlig skallskada, när jag sa hur jag fått mina revben brutna:
”En snigelskada”, förklarade jag när jag ringde VårdCentralen för att fråga hur jag kunde märka ifall jag hade fått en lunga punkterad. ”Öööh… Halkade du på… en SNIGEL?!?” frågade sköterskan tveksamt efter en kort och misstrogen tystnad.
Nää, jag skulle aldrig trampa på en snigel!” svarade jag. ”Det gick mer komplicerat till än så, men jag försäkrar att inga  djur kom till skada under skapandet av mina revbensbrott!”
Och så fick jag veta att om man har svårt att andas så kan det vara tecken på en punkterad lunga. ”Jag tycker du andas litet tungt…” sa sköterskan med nytänt hopp. Hon ville tydligen hemskt gärna öka patientkön i väntrummet.
”Äsch, det är bara min vanliga astma”, sa jag nonchalant överseende till henne.
Gu´vet vad hon tänkte och trodde om mig, som inte ville uppsöka Vården medan jag ännu var vid liv, men jag hoppas att min snigelskada kom in i min journal. Det vore ganska kul, som exempel på udda skador som vi excentriska människor kan ådra oss!

Eftersom de ändå inte har röntgen på min närmaste VC, 2 mil bort, så stannade jag kvar i sängen med mina värktabletter och min värmedyna. Lugn och ro och elektrisk värmedyna är åtminstone tröstande, och jag tror benfast (aj, nu knakade det i revbenen igen!) på att värme bidrar till att lindra det mesta från ömma muskler till influensa och öroninflammationer.
Och hjälper inte det, så hjälper alltid små portioner utsökt choklad.

3 comments ↓

#1 Kalle Byx on 10.03.11 at 08:02

Tror också benfast på värme.

#2 Ursula S. on 10.04.11 at 10:49

Värme, i både fysisk och emotionell form, är livsnödändigt!

#3 Agneta on 10.13.11 at 01:20

Men du kom ju till skada ! Jag har varit borta från nätet ett tag och upptäckte helt plötligt att du råkat illa ut.
Hur är det nu, fortfarande lika ont? Du måste vara rädd om dig även om det innebär att gå till doktorn.
Men så länge du fortsätter att skriva förmodar jag att du mår bra.

Leave a Comment