Jag har blivit med router!

Äntligen!
Äntligen slipper jag sitta och vänta, alltmer frustrerad, på att internetsidor ska laddas – sakta och segt som tuggummi!
Äntligen kan jag se YouTube-videos direkt, utan att bild och ljud hackar sig fram helt outhärdligt – jag har fått köra videos i repris för att det skulle flyta på (de har väl lagrats i datorns cache-minne efter första spelningen, gissar jag).
Det var litet strul med att få datorn att vilja ha kontakt med routern, men med hjälp av chimpans-metoden (Klicka-och-se-vad-som-händer) löste jag det till slut. Tele2:s support tyckte efter en lång stunds misslyckanden att jag skulle ringa Dell, datorfabrikanten, för han menade att det skulle finnas en speciell tangent på datorn för att ansluta till routern. Men medan vi pratade klickade jag runt i Kontrollpanelen (jag ääälskar Kontrollpanelen!) och plötsligt hade jag fixat en anslutning till routern! Så jag avslutade samtalet med vänligt tack samt tipset att ringa mig nästa gång han hade svårt att supporta…
Och nu kan jag inte skylla på mitt usla mobila smalband, när det går lång tid mellan bloggposterna…
Vad kan jag då ha att skylla på, framöver?  Hmmm…
Men jag planerar att redan imorgon publicera nästa bloggpost, yeahhh! Och det blir en YouTube-video…

4 comments ↓

#1 Kalle Byx on 04.12.12 at 17:00

Grattis. Nu väntar vi på resultat. Är själv också nybliven routerägare.

#2 Ursula S. on 04.19.12 at 10:05

Hej, Kalle Byx!
Har ni oxå märkt att det går fortare och blivit stabilare? Jag har märkt en avsevärd skillnad, tack och lov! Nu kan jag se en YouTube-video direkt, utan att visningen hackar. Och jag slipper sitta och vänta på att en sida ska laddas. En klar förbättring mot den lilla modemstickan!

#3 Agneta on 05.07.12 at 01:20

Så roligt att du blivit med router. Inte för att jag vet vad det är, men det låter ju bra. Jag tror inte att jag har någon själv, men jag kan se YouTube-videor.
Däremot hänger min dator sig titt som tätt. Mycket irriterande.
Alltid är det något.

#4 Ursula S. on 05.11.12 at 21:18

Agneta: Om du har en router så skulle du nog veta det ;-)
Ja, det är väldigt irriterande när datorn hänger sig! Det gör min också, när jag har sisådär 40 flikar öppna i Firefox och dessutom öppnar ett spelprogram – det är mer än datorn klarar på samma gång…

Leave a Comment