Åkersork begick självmord…

Häromdagen hittade jag en sork som dränkt sig i en hink halvfull med vatten i trädgården. Den flöt på rygg, märkligt nog, och hade väl inte kunnat klättra upp igen efter att ha druckit av det samlade regnvattnet – men det fanns gott om små fat med vatten som den kunnat dricka från alldeles nära, så nog var det konstigt….

Under torkperioder har det ibland hänt att jag hittat drunknade mördarsniglar i hinkar och vattenkannor, och jag har förvånats över fynden. Kanske hade jag tillsatt gödningsmedel i vattenkannorna, vilket utgjorde den verkliga dödsorsaken, men underligt var det. Men de var väl så uttorkade och desperata efter vatten att de drack även om det smakade litet konstigt.

Sorken var ingen förlust, så som den härjat i delar av trädgården, men jag undrar om det var den annalkande frosten eller de alllt kortare dagarna som gjort den deprimerad och fått den att tänka: ”Nää, inte en vinter till! Nu vill jag inte vara med längre. Tack för mig!”

 

2 comments ↓

#1 Kalle Byx on 10.25.12 at 17:43

Det var törst, inte självmord.

#2 Agneta on 11.01.12 at 02:02

Jo, det var nog törst. Men nog känns det taskigt att vara så här i början av vintern.

Leave a Comment