Om ko-stölden: vilken miss!

Vid mordfall brukar alltid den som sist såg offret vid liv vara intressant för polisen. Vem som sist såg ko-bondens försvunna djur har vi hört, det var b0nden själv – fast misstänkt nog mitt i natten…
Men – slog det mig plötsligt – vem mer såg korna på bondens gård? Stället verkar ligga ganska ensligt, utan nära grannar – kanske har ingen sett de 69 korna på gården på flera veckor?!? I så fall har vi ju bara bondens ord på att korna fanns där natten innan slakttransporterna skulle komma. Kossorna kan ju ha förts bort 2-6 i taget, t ex i ett vanligt hästsläp eller en liten hästbuss, och under flera veckor – betydligt mer diskret än med stora lastbilar, och kräver dessutom ingen medhjälpare om man är ko-duktig.
Var finns trovärdiga, utomstående ko-vittnen?
När såg någon senast de försvunna korna på gården?
Och hur kunde jag missa att någon utomstående måste kunna bekräfta kornas närvaro på gården, för att bondens ord skulle vara något värda? Fast jag tyckte ju att det var misstänkt när bonden sa att han sett dem 4-5 timmar innan de plötsligt var försvunna på morgonen. Jag skulle tänkt ett snäpp vidare där…
Att anmäla korna till slakt, och att be Leif G W Persson om hjälp, kan ju vara baksluga försök att indikera oskuld – men sånt lurar ju inte Leif G W, och f ö inte mig heller…
På tisdag i nästa vecka får vi nog veta upplösningen i Veckans brott… ;-)

0 comments ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment