Kostölden igen: hur KORKAD får man vara?!?

Nu har Sörmlandspolisen hållit ko-bonden häktad i två dygn, ”under pressande förhör”. Med resultat att bonden nu själv är misstänkt, för försök till grovt bedrägeri.
Och Sörmlandspolisen har gjort husrannsakan i ett antal fryscontainrar på gården, enligt Expressen, och hittat köttpaket och spår av djur. Extra intressant lär en container märkt med numret 13 ha varit… Fanns månne kossornas ID-brickor där, ni vet de där fula, gula plastbrickorna som alla kossor numera måste h, en i varje öra…
Expressen rapporterar i dag även att bonden i december 1211 anmälde stöld av 1 ton med bl a julskinkor från en släpkärra inför en julmarknad utanför Rosendals trädgårdar. Den gången fick han ut 200.000 kr i ersättning från försäkringsbolaget.

Nu undrar jag: hur korkad får man vara? Hur korkad (eller lat?) kunde den lokala polisen vara, som inte undersökte containrarna? Och hur kunde bonden tro att försäkringsbolaget utan misstankar skulle betala ut ersättning en gång till, och nu till ett flera gånger högre belopp?
Om Leif G W Persson såg containrarna vid sitt besök på gården fattade han säkert snabbt varthän korna kunde försvunnit så snabbt!
För övrigt finns det stränga bestämmelser kring hur slakt av stora djur ska gå till, det får inte vem som helst ge sig på, och dessutom ska slaktkropparna veterinärbesiktigas innan köttet får säljas. Det kan alltså tillkomma ytterligare misstankar.

2 comments ↓

#1 Kalle Byx on 03.09.13 at 12:13

Vissa av oss får vara hur korkade som helst.

#2 Agneta on 03.12.13 at 03:26

Vad är det för ko-historier du drar? Dem hade jag missat.
Och hur slutar sagan, sitter bonden i finkan, har köttet kommit tillrätta o hade Leif G W rätt?
Hoppas korna i alla fall inte står ute i kylan.

Leave a Comment