Första snigeläggen funna!

Eller kanske var det snäck-ägg, av storleken att döma – de var ganska små, så jag misstänker att det var ägg från en liten trädgårdssnäcka som låg alldeles intill. Dessutom låg de inte samman i en klump av ägg, som mördarsnigelns ägg brukar göra. Ska mäta äggen i morgon. Är det snäck-ägg ska jag ta in dem och hoppas få se dem kläckas – visste ni att snäckor har ett pyttelitet hus på ryggen redan när de kläcks? Det skulle jag vilja se!
För övrigt har det varit skyfall i dag, det har kommit kolossala mängder, vilket syns i de tidigare tomma hinkar jag har utplacerade. Jag känner mig nästan som Noah, borde kanske leta efter ett lämpligt berg…

6 comments ↓

#1 Kalle Byx on 07.01.13 at 06:35

Spännande. Om du inte hittar något berg kanske du kan ta in på Yangtorp.

#2 Bitte on 07.02.13 at 09:06

Såg att du skrev i ett tidigare inslag att du tömde dina snigelfällor.
Vad är det för fällor du gjort?
Jag plockar manuellt med en kötttång hundratals med sniglar varje morgon och kväll. Ryggen börjar protestera mot detta dubbelvikta gångsätt :).
Det är den spanska skogssnigeln jag terroriseras av.

#3 Badaren on 07.02.13 at 11:23

Det var just med tanke gubben Noah och på det svenska sommarvädret som jag försåg mig med båt.
Jag gillar att ligga steget före! :)

#4 Agneta on 07.03.13 at 01:01

Badaren har rätt, det är absolut en båt du ska titta efter, inte ett berg.
Och att se en liten bebis födas med ett hus på ryggen låter alldeles kolossalt spännande. Lycka till !
Äter snäckor också kattfoder och gurkinnanmäte?

#5 Christina on 05.28.16 at 09:12

Hur såg ägg ut? Har ni möjligt att ta bild på?

#6 Ursula S. on 07.05.16 at 23:49

Ägg från snäckor och mördarsniglar är vita, pantersniglarnas ägg är genomskinliga. Jag ska lägga in ett foto med en mördarsnigel som lägger ägg, så fort jag hinner!

Leave a Comment