Jag fruktar frosten…

som obönhörligt smyger allt närmare.
Det har känts rejält kyligt de senaste två-tre morgnarna, har nog inte varit mer än ett par plusgrader nattetid. Enligt SMHI:s lokala prognos för mitt område ska det bara bli EN plusgrad i natt…
Varför föddes jag inte i södra England, som har ett klimat som jag stortrivs i! Milda vintrar, sällan för heta somrar. Att det regnar mycket i västra delen av England blev jag varse när jag bodde en vinter i Cornwall, där de brukade säga ”A shower a day, and two on Sundays.” Men gräset var grönt hela vintern, och inte en snöflinga i  sikte! Den vinter jag bodde i Hampshire hade det faktiskt snöat en morgon, och alla ungar blev som tokiga av glädje, och gjorde fina snögubbar med morotsnäsor, stenögon och färgglada halsdukar. Men på tredje dagen var det bara platta högar av smält snö kvar av alla snögubbarna…  Sådana vintrar är helt okej för mig!

3 comments ↓

#1 Shirouz on 09.28.13 at 19:16

Här är en till. Vi har haft två frostnätter hittills och tyvärr så vet jag att det bara är början. Jag behöver ingen snö och kyla alls, jag borde nog bo i Södra England, jag med.

#2 Kalle Byx on 09.30.13 at 08:03

Man kanske inte måste stanna där man föds…

#3 eva on 10.16.13 at 12:08

Hör av dig när du vill ha besök.
Själv minns jag att jag saknade årstidsväxlingarna när jag bodde i Lima. Hett på sommaren och grått och vått på vintern. Inga röda löv där inte…

Leave a Comment