Fullt med fuchsiasticklingar!

Äntligen har jag kommit i gång med att ta sticklingar på mina fuchsior, och även börjat plantera om! Hade tänkt mig att göra det under februari, men det blev inte av. Beskärningen försenar moderplantans blomning med minst några veckor, och hade jag haft växthus skulle jag tagit sticklingar redan i januari!

Marcus Graham - en tjusig, storblommig fuchsia!

Marcus Graham – en tjusig, storblommig fuchsia!

De starkväxande sorterna – främst den vackra,  lättodlade Garden News – har hunnit få så långa rankor att en enda planta ger mååånga sticklingar! Jag sätter dem i glas med vatten, en hel bunt i varje glas, och placerar dem ljust men inte direkt i solen. När de hunnit få några ljusa rötter var – då är det dags att kruka dem.

Fuchsior är oftast väldigt lättodlade, men det varierar litet mellan olika sorter. De trivs bra utomhus, när frostrisken är över, och gillar inte värmeböljor.
Och det finns ju så många olika färger och storlekar och blommar flitigt när de trivs. Jag brukar ge dem litet Chrysan, som är bra för alla växter som ska blomma eller ge frukt.

Men förutom skönheten är det allra bästa med fuchsior att mördarsniglarna inte äter dem! Snäckor och åkersniglar kan ge sig på dem – men inte mördarsniglarna! :-)

2 comments ↓

#1 Kalle Byx on 03.26.14 at 11:42

Våra trivs också.

#2 Agneta on 08.19.14 at 17:28

Hur mår dina fuchsior nu efter denna långa varma sommar?

Leave a Comment