Robotdammsugare är skräp!

Det hojtade åtminstone Thomas Nordegren i dag, i P1-programmet Nordegren och Epstein, efter kl. 15:

”Robotdammsugare är skräp, de har för dålig sugförmåga och för liten dammbehållare, och de fastnar under soffan! De duger inte, utom möjligtvis som sällskap, som en Tamaguchi!”

Denna totala sågning utropades med anledning av att handeln slår på stora reklamtrumman för robotdammsugaren och utnämnt den till Årets Julklapp.

Det är en j-kla skillnad på att vara robotgräsklippare på en slät, obelamrad gräsmatta och på att vara robotdammsugare i ett svenskt hem med tappade legobitar, utspillda frukostflingor, nedtrampade chipsrester, blandat smågodis, sönderrivna kärleksbrev eller räkningar, försvunna örhängen eller minimala minneskort till mobilen, vackra strandfynd som man tänkt göra mosaik utav men inte hunnit, nedflaxade burfågelfjädrar, små dansmöss eller vandrande pinnar eller handtama snäckor på rymmen osv osv. Alla som städat i ett normaltstökig svenskt hem vet att det som tar tid med städningen inte är dammsugandet utan allt plockande och all sorteringa man måste orka med innan man kan börja dammsuga – framförallt i hem med små barn eller tonåringar. 

Detta fördömande utrop av ännu en onödig Årets Julklapp kan vara Thomas Nordegrens främsta bidrag till konsumentupplysningen. Möjligen kan man köpa en robotdammsugare som sällskap, alltså. Ord och inga visor, tack för det Thomas Nordegren 😊!

Organisationen En Köpfri Dag har raskt kontrat robotdammsugaren med ett eget klappförslag: en luftgitarr. Ett utomordentligt utmärkt förslag!

(Ovanstående uppräkning speglar inte mitt hems tillstånd – jag leker t ex inte med Lego och köper inte chips… – med undantag för en äventyrslysten, handtam vinbergssnäcka på rymmen, och den hittade jag och återbördade till tryggheten, kompisen och maten. Vinbergssnäckans kompis och mat, alltså! )

5 comments ↓

#1 Ursula S. on 11.24.15 at 19:05

FEM nya blogginlägg på mindre än ett dygn, det är nytt bloggrekord för mig, med god marginal! Men det senaste blev så långt och tidsödande att jag nog har uttömt min bloggförmåga för idag…
Men så härligt att blogga igen, känner jag! 😊

#2 Shirouz on 11.25.15 at 14:21

Härlig läsning! Jag skrattade högt när jag läste om tama dansmöss och vandrande pinnar här :D Jag håller med denne Thomas och dig, jag skulle gärna ha en robotdammsugare men det är komplett ogörligt, jag kan tänka mig den, stående här och tugga på mina mattkanter som om den fått ett evighetstuggummi, jag kan se den äta suga upp varenda leksaksråtta och sedan få den i fel strupe och därför tvinga mig att försöka få ut kattleksakerna allt medan katterna flyr omkring mig. Det får bli den gamla vanliga snabeldraken, där har jag åtminstone lite kontroll. Eller jag inbillar mig det i alla fall. Jag försöker att inte tänka på alla gånger jag stått med ett kvastskaft och försökt fösa ner saker som inte borde vara i slangar… :D

#3 Kalle Byx on 11.25.15 at 15:04

Inspirerande läsning.

#4 Ursula S. on 11.25.15 at 18:42

Shirouz: ”Snabeldrake”,vilket bra ord! Det där känner jag inte alls igen, att peta loss saker ur slangen… men det kanske beror på att jag inte dammsuger så himla ofta. Vilket är en vana sedan min sista hund, som tyckte hjärtligt illa om dammsugaroväsen Då fick det bli en sån där kort sopborste med egen skyffel, och dammsugaren när hunden kunde vara ute ensam en stund, vilket hon inte alls gilladr!
Så glad jag blir över att du skrattade!
– – –
Kalle Byx: Tack! Vad blev du inspirerad till?

#5 Ursula S. on 11.25.15 at 21:04

Förslag till julklapparim, om du ger bort en luftgitarr:
På denna kan du spela egna arr,
ty detta är en ………..

Leave a Comment