”Vår stora kärlek”

Om ni inte har upptäckt den här serien ännu, så skynda er att se den! En underbar skildring av några familjer och deras trassliga liv och relationer. Bra manus, bra skådespelare, kreativ klippning – allt är helt lysande! Jag missade tyvärr första säsongen, men den aktuella säsongen missar jag inte ett enda avsnitt av! Det senaste avsnittet har en helt underbar scen, där gamle Alan gör ett sångnummer på sitt bröllop och gör succe’ med ”If I Said You Have A Beautiful Body”, Bellamy Brothers hit från 2006 – och Alan gör den mycket bättre än Bellamybröderna!

Jag har ägnat en dryg timma åt att försöka klistra in en fungerande länk till Bellamy Brothers på YouTube, men jag får bara ett felmeddelande när jag sedan följer den till YT.

Se ”Vår stora kärlek” på SVTplay, om ni missat den – den har gjort måndagar till min bästa dag i veckan! Och scenen med Alans sång har jag sett om många gånger… 😊

Så här skriver SVT om serien på sin hemsida: ”Alan och Celia har båda förlorat sina äkta hälfter när de möts igen efter flera decennier. Kärleken från förr flammar direkt upp igen och de bestämmer sig för att gifta sig.

Denna brittiska komediserie handlar om att hitta kärlek även om man är i 70-års åldern och historien är tagen rakt ur verkligheten. Manusförfattaren Sally Wainwright baserade berättelsen på sin egen mamma, som fann kärlek under senare delen av sitt liv.

Wainwright skriver själv för Daily Mail: ”Man tror inte att människor blir kära på det sättet – så djupt och snabbt. Men deras kärlek var så vacker och upplyftande att den inspirerade alla runtomkring dem.”

Serien har redan blivit en hit i både Storbritannien och USA och har dessutom vunnit prestigefulla Bafta-priset för bästa dramaserie.”

Men serien handlar också om människorna runtomkring Alan och Celia, och man kan inte låta bli att tycka om dem trots deras trassligheter och brister – eller kanske just på grund av dem.

En tredje säsong är redan klar, och säsong 4 är påbörjad – men SVT har inte köpt in fler säsonger ännu…

 

4 comments ↓

#1 Ursula S. on 08.14.16 at 14:30

Jag tycker t o m om författaren John, som av Celia elakt beskrevs som ”a waste of space”… I de första avsnitten jag såg (säsong 2) kunde han knappt säga en mening utan att avbryta sig och låta slutet hänga i luften. Stackarn hade en rejäl kris, hade blivit dumpad av sitt förlag och hade kaos i sitt kärleksliv.
Och nu har han slarvigt gjort sin flickvän med barn – hur ska det gå…?

#2 Kalle Byx on 08.14.16 at 14:41

Tack för tipset. Har lite svårt för långserier och dåligt bredband som sagt men ska hålla ögonen öppna.

#3 Ursula S. on 08.14.16 at 15:00

Jag tycker faktiskt om alla karaktärerna, särskilt Alan och hans dotter Gillian, och – ja… – stackars John. Den enda jag inte gillar är Celia – jag tror hon påminner mig om en person jag känt, och som kunde vara falsk inuti men leende på ytan…
Jag litar inte på Celia, och jag väntar bara på att hon ska ställa till det för Alan eller någon av de andra…
Är det inte härligt med fiktiva personer som gestaltas så levande?

#4 Ursula S. on 08.14.16 at 15:13

Kalle Byx: Men den går på teve, SVT! Måndagskvällar! Jag ser den på Play eftersom jag inte har någon teve. Del 1 och 2 har redan gått, men om ni har bra signal någon dag kan ni se ikapp på SVTplay.
Ni måste se – och höra – Alan på bröllopsfesten, när han sjunger If I Said You Have A Beautiful Body, Would You Hold It Against Me…(Avsnitt 6)

Leave a Comment