Olidlig väntan…

Min fina, vackert gröna laptop Dell Inspiron, som jag skulle se dvd-erna med ”Vår stora kärlek” på, ville ju inte gå igång när jag försökte starta den – och min amatörmässiga diagnos var att antingen var batteriet uttjänt eller också hade Windows kraschat… Att rota i Windows djupa labyrinter har jag inte kompetens för, så efter en del sökande på nätet hittade jag ett företag som sålde batterier. I dag låg paketet i brevlådan, och för en knapp timma sedan satte jag i det i laptopen och började ladda.

Nu måste jag vänta i minst 2 timmar till innan jag startar Dellen – och får veta om det var batteriet som var felet… När det gäller djur och människor har jag ett nästan oändligt tålamod, men när det handlar om elektroniska apparater är jag otålig eftersom jag inte förstår mig på dem… Ett gammalt knep, som ofta hjälpt mina Windows-datorer på bättre tankar, har varit att helt sonika stänga av dem och låta dem tjura i ensamhet. Då har de oftast blivit så glada när jag uppmärksammat dem igen, så de har uppfört sig samarbetsvilligt. (Gissar att det kan ha att göra med att cache-minnet då blivit rensat.)

Nu är det fortfarande 2 timmar kvar – hur ska jag stå ut…? Väntan är olidlig!

2 comments ↓

#1 Ursula S. on 09.14.16 at 13:48

Tryckte nyss på den lilla knappen (med strömsymbol på) som sitter på batteriets undersida – och 4 av de fem små gröna lamporna bredvid lyste grönt! Alltså funkar laddaren, och batteriet laddas!
Om datorn inte startar när batteriet är fulladdat, då är det Windows Vista som bråkar… (Nej, hemska tanke, så får det inte vara!)

#2 Kalle Byx on 09.16.16 at 11:53

Och? Hur gick det?

Leave a Comment