Nä, Dellen ville inte starta…

Min olidliga, men förhoppningsfulla, väntan slutade i – total besvikelse. Det nya batteriet i min laptop Dell Inspiron laddades, och när jag tryckte på strömbrytaren verkade det lovande: den startade med Dell-loggan, och litet annat som brukar komma i början… men sedan kom det upp vit text på blå bakgrund – skrämmande, och något jag aldrig sett förut! Var det en s.k. bluescreen? (Blotta ordet fyller mig med skräck, i sin obegriplighet.)

Den enda ljuspunkten just nu är att jag hittat en datordoktor någorlunda nära. Hoppas datordoktorn har tid i början på nästa vecka! Men om Dellen går att rädda vet jag fortfarande inte, det verkar vara fel i drivrutiner/DOS/Windows. Måtte datadoktorn vara duktig, och måtte min gamla Dell vilja väckas till liv igen!!! Håll tummarna, för kära Dellen och mig!

4 comments ↓

#1 Marie on 09.18.16 at 14:52

Ja, det är en bluescreen.

Har du något annat ikopplat? Skärm? Mus? Börja med att ta bort det i så fall. Starta sedan datorn och håll nere DELETE-knappen när Windows skall startas. Om den kommer så långt så bör du nu få upp en skärmbild där du kan välja att starta på olika sätt. Välj Felsäkert läge.

Nu startas en nedbantad version av Windows. Om det funkar så beror problemet antagligen på någon komponent och inte Windows i sig…

Om du får en till bluescreen så ta ett foto/försök se exakt vad det står, den brukar hänvisa till vad som blivit fel…

Bara lite gissningar.

(Känner dig inte, men började läsa din blogg någon gång så detta dök upp i min bloggläsare..)

#2 Ursula S. on 09.19.16 at 14:49

Tack, snälla Marie, för dina goda råd!
I går kväll fick jag faktiskt litet liv i datorn, helt oväntat. Jag hann inte trycka på Delete innan den ville börja med Startreparation, och den här gången funkade musen. Den reparerade och reparerade en lång stund, och sedan kom Fullfölj (eller words to that effect) och jag klickade, och den satte igång – men sedan tyckte den tydligen att den gjort nog och lade av. I dag går den inte alls igång…
Har bloggat om datorer och karlar i dag, för att avreagera mig.
Än en gång stort tack för dina tips! Jag tror att Dellen tjyvläst ditt mail och tänkte att hon måste visa litet livstecken..

#3 Shirouz on 09.19.16 at 20:02

Åh!!! Jag håller tummarna!!!

#4 Ursula S. on 09.20.16 at 09:08

Shirouz: Tack! Du har bidragit till lösningen genom att stärka mitt mod och min kampvilja!

Leave a Comment