Kalla fötter igen, äntligen!

För många år sedan visades en härlig engelsk serie på teve, och jag såg vartenda avsnitt med stor behållning. Den hette ”Kalla fötter”, och nyligen skrev Ulvstrumpa att hon hittat serien på dvd. Det väckte liv i mina små grå, och efter ett antal dagar började jag dra mig till minnes att jag nog köpt ett par säsonger av den på Tradera en insnöad vinter för några år sedan. Och i går hittade jag dem, det var säsong 1 och säsong 5.

I går kväll lade jag förväntansfullt in dvd nr 1 i min gröna laptop och såg fram emot nostalgisk njutning i flera timmar. Men skivan gick inte igång! Jag försökte gång efter gång, men datorn hittade inte skivan! Efter nära-döden-upplevelsen med min Dell laptop förra veckan är jag ju luttrad, och glad att hon mirakulöst började fungera igen, så detta var jag helt oförberedd på.

Efter många försök, bl a med en annan dvd-skiva som jag visste fungerade, uteslöt jag att det skulle vara fel på datorns dvd-spelare. Jag bytte mellan olika skivor, prövade med Kalla fötter säsong 1 flera gånger – och till slut gick den i gång, under över alla under! Än en gång har min ihärdiga envishet lönat sig, och än en gång sitter jag vid datorn och fattar ingenting, och undrar vad det var som hände och vad som egentligen var fel…  

P.S. Nu krånglar båda säsongerna av Kalla fötter, det låter och lyser som om dvd-spelaren försöker läsa dem men inte kan… Men ” Vår stora kärlek” funkar direkt, och efter en stund med den går det att spela upp Kalla fötter! Till exempel den här minnesvärda scenen, där Adam sjunger ”I’ve got you under my skin” – helnäck, och med en ros mellan skinkorna, för Rachel som skymtar bakom gardinen:          2016-09-28_18-47-52

 

4 comments ↓

#1 Shirouz on 09.28.16 at 20:49

Åh, du har fått igång det även om det strular! Jag älskar den där scenen med Adam, helt underbar :D Min gamla dvd-spelare var tvungen att värma upp som inför ett träningspass innan den ville spela några skivor. Undrar om den var släkt med Dellen? Hoppas att det ska fungera i fortsättningen :)

#2 Ursula S. on 09.28.16 at 21:49

Ja, din gamla dvd-spelare verkar vara släkt med Dellen..
Har inte tänkt på att hon kanske behöver värma upp – men just nu verkar hon överhettad och vill inte ens visa Alan & Celia & Co. Hon haar nog jobbat för mycket i dag…
Adam är verkligen underbar, ja hela scenen är underbar, från Adams knackande på fel dörrar först, till att poliserna kommer. 😁 Lade märke till ursprunget när jag nu såg första avsnitten igen: Adam och Rachel ligger i i solen i gräset och tittar upp på himlen. Rachel frågar: Would you serenade me? Adam, ler: Yes. Rachel: In the nude? Adam, leende: Yeees! Rachel: With a rose stuck in your bottom? Adam, tveklöst: Yeees.

#3 Kalle Byx on 10.02.16 at 10:32

Hur har det gått?

#4 Ursula S. on 10.02.16 at 12:08

Kalle Byx: Dellen är fortfarande inte helt nöjd med Cold Feet, men häromkvällen funkade det jättebra! Men alla program funkar, och det är jag jätteglad för 😊

Leave a Comment