Var hon inspirerad av Happy Valley…?

Har kollat flera nyhetsmedia i dag, för att se om Dylan hört av sig till Svenska Akademien – men icke! Ohyfsat, tycker jag, om man tilldelats många miljoner, bara sådär!

Råkade då se en artikel om en kvinna som fångat män på en dejtingsajt, haft videosamtal med dem och förmått dem att klä av sig nakna inför kameran. Men herregud, vad vissa män går med på när testosteronet trycker på! Sedan hade kvinnan pressat dem på pengar, med hot om att annars publicera bilderna på Internet. Jag tycker faktiskt inte ens synd om dem, för sådana dumheter borde väl vuxna män ha vett nog att avhålla sig ifrån?

Jag undrar om kvinnan hade sett den utomordentliga polisserien ”Happy Valley” och låtit sig inspireras av en kvinna där, Vicky, som var ihop med minst två gifta män (men en i taget) – och när de vägrade att skilja sig drogade hon dem, tog förnedrande nakenfoton av dem och hotade att sända fotona till alla kontakter i deras mobiltelefoner ifall de inte betalade henne… Det slutade illa för Vicky – hon blev dödad av en av de gifta männen, som f ö var polis… Om ni missat ”Happy Valley” så finns de två sista avsnitten på SVTplay, ett litet tag till. Spännande och tät intrig, dramatiskt och förbålt skickligt berättat!

2 comments ↓

#1 Ursula S. on 10.14.16 at 22:42

Jag läste om det i KristianstadsBladets webbupplaga i dag. Kvinnan begärde tydligen 5.000 av varje man, och om de inte betalade spred hon bilderna till deras kontakter på Facebook…
Tyckte det var litet konstigt att inte kvällstidningarna hade det, men det hade tydligen hänt i nordvästra Skåne, och Bladet hade hittat det i en lokal gratistidning för Landskrona och Svalöv (eller fått tips). Men det verkar vara äkta, de citerar en namngiven kvinnlig polis som varnar för det hela.

#2 Ursula S. on 10.15.16 at 09:02

I dag har Kvällsposten och Expressen nyheten, med utökad information. Ett tiotal män har hittills polisanmält utpressningen, men man befarar att många fler är drabbade. ”Polisen betecknar brottet som svårutrett, utredarna har få spår att gå efter men i något fall har man lyckats spåra IP-adressen till ett land i Östeuropa.”

Leave a Comment