Oraklet Leif GW spådde Trump

I ”Veckans brott” i SVT i går kväll spådde Leif GW Persson att Donald Trump skulle vinna presidentvalet i USA.

”Jag är ledsen, men jag har ju ganska länge trott, även om ingen annan trodde det, att det blir nog Trump. Tyvärr, för det är verkligen inget jag åstundar eller önskar. Det räcker med att några procent av dem som tros rösta på henne håller sig hemma. Det är ett stort steg för amerikaner att ta, det där att ha en kvinnlig president.

”I morgon vet vi”, sa programledaren Camilla Kvartoft avrundande. ”Och jag hoppas innerligt att jag har fel!” sa Leif, och tillade med ett snett leende: ”Och då är man inget orakel längre, och det vore skönt!” 

Jimmie Åkesson är ganska nöjd, och Putin och Marine Le Pen är nöjda och har gratulerat Trump. Politiska förståsigpåare i medier över hela världen fick fel, men Leif GW fick rätt – till sin egen bedrövelse. (Och för övrigt älskar jag när han använder nästan utdöda ord som åstundar, det gör honom extra lyssnansvärd.)

3 comments ↓

#1 Ursula S. on 11.09.16 at 15:31

Hillary Clinton fick faktiskt drygt 100.000 fler röster än Trump – men p g a USA:s valsystem med elektorer blev det ändå Trump som vann. Är det verkligen demokrati? (Retorisk fråga – jag anser NEJ!)

Enligt vallokalsundrsökningar gjorda av CNN röstade USA så här:

Kvinnor: 54 procent röstade på Clinton och 41 procent röstade på Trump.
Män: 53 procent på Trump och 42 på Clinton.

Vita: 58 procent röstade på Trump och 37 procent på Clinton.
Afroamerikaner: 88 procent röstade på Clinton och 8 procent röstade på Trump.
Latinos: 65 procent röstade på Clinton och 29 procent på Trump.

Ålder: 18-29 år: 55 procent på Clinton / 37 procent på Trump
Ålder 30-44 år: 50 procent på Clinton / 42 procent på Trump
Ålder 45-64 år: 44 procent på Clinton / 53 procent på Trump
Ålder 65 år och äldre: 45 procent på Clinton /53 procent på Trump

Trump är al!tså den president som vita, medelålders och äldre män ville ha.
Kvinnor, afroamerikaner, latinos och de unga har fått en president de inte vill ha. Det vill säga grupper där många redan är socialt och ekonomiskt svaga – och de lär inte få det bättre under Trumps styre.

#2 Kalle Byx on 11.11.16 at 08:58

Ja det är alldeles förfärligt. Oberäkneliga galningar är inte att leka med.

#3 Shirouz on 11.12.16 at 22:17

Hej Ursula, tack för alla kommentarer, jag ser att jag har massor att ta igen och läsa och jag ska svara på dem så fort jag kan, de värmer :) Jag har varit nere på Österlen och sedan ville inte min rygg vara med om att sitta vid laptopen, mobilen har jag inte listat ut hur man gör för att ta sig in på bloggen så jag har ägnat tiden åt spikmatta och att svära på fb över trump (jag är ledsen, men jag kan inte ge den mannen en stor bokstav, det känns så fel).
Jag hade också en isande känsla av att han skulle komma till makten, folk röstar för att få bort ‘etablissemanget’ och sätter dit en biljonär. Jag vet inte hur folk tänker men jag blir rädd.
Nåväl, jag ska gå till sängs här men jag återkommer, ha det gott, så hörs vi. :)

Leave a Comment