Dellen + jag = sant!

Minns ni problemen med min Dell laptop i september? Dellen hade inte varit i gång på nästan ett år, och hennes dvd-spelare ville inte läsa ”Kalla fötter”, och krånglade även på andra, varierande sätt, och visade en s k bluescreen i protest när jag envisades. Dellen var på det hela taget på ett uselt humör! Det hade nog jag också varit, ifall någon ignorerat mig totalt i nästan ett år, efter en intensiv daglig relation, och sedan ville återuppta vår relation som om ingenting hänt. Och om jag ska vara helt ärlig – och det ska jag väl – så hade jag varit otrogen mot Dellen ända sedan jag fick min surfplatta och blivit häftigt förälskad i den. Fast jag visste ju inte att datorer kunde få sådana känslor…

Jag köpte ett nytt batteri till Dellen, vilket verkade göra henne på litet bättre humör men dock inte helt nöjd. Så småningom gick det bättre, men Dellen krånglade ändå och var oförutsägbart lynnig emellanåt. Jag hade precis fått hem tredje säsongen av ”Vår stora kärlek” (Last tango in Halifax), den härliga BBC-serien som jag hittade andra säsongen av på SVTplay, och var oerört frustrerad över att inte kunna se den.

Jag minns inte riktigt vad jag gjorde, och vad Dellen gjorde – det var så många underliga och frustrerande turer – men jag fick både råd och stöd från Marie, som kommenterade på bloggen, och tack vare henne fick jag mod och styrka att fortsätta kämpa med Dellen. Jag blev inte längre förlamad av skräck när Dellen visade upp en bluescreen utan tog en dust med den.

Det vete gudarna hur det gick till, och jag minns inte alla vändor, men jag startade om Dellen gång efter gång, i Felsäkert läge, och körde Windows Diskreparation m.m. m.m. – och steg för steg blev Dellen mer och mer samarbetsvillig!  Det tog lång tid och pågick under ett par – tre veckor, för ibland var jag tvungen att ta ledigt från vår trassliga relation och bara få slippa tänka på Dellen.

Men trägen och tålmodig vinner, nu är allt groll glömt och Dellen och jag har en lycklig relation och har sett många bra dvd-skivor tillsammans.  Fantastiskt, underbart, ofattbart!

6 comments ↓

#1 Shirouz on 12.12.16 at 19:29

Vad härligt att höra att den fungerar igen! Hmm… Surfplatta, säger du. Jag känner mig väldigt omodern nu, jag har aldrig varit i närheten av en, men jag har tänkt så smått att jag kanske kunde få en sådan där padda i julklapp av mig själv. Jag gillar inte ordet ’padda’ direkt, men det ska väl inte hindra mig. Jag kan ju döpa om den till något annat.

#2 Kalle Byx on 12.16.16 at 10:10

Gillar lyckliga relationer.

#3 Baronessan on 12.16.16 at 15:46

Hej och tack för dina kommentarer. Det där med youtubeklipp har varierat för mig med. Har märkt att jag måste vara i html-läge när jag publicerar för annars försvinner det. Annars är det väl bara att välja ”bädda in”. Däremot vet jag inte hur det funkar här på din blogg/hemsida.
Skönt att du och Dellen är sams!

#4 Ursula S. on 12.16.16 at 16:11

Kalle Byx: Ja, vi gillar alla lyckliga relationer!
– – –
Baronessan: Var hittar jag ”Bädda in” – på YouTube eller i bloggen…? Höll på att gå upp i limningen när jag försökte utan att lyckas! Tidigare har det inte varit några problem!
Jag får inte ens in klippen i texten i Redigeringsläge! Grrr!

#5 Ursula S. on 12.16.16 at 16:45

Shirouz: Jag ääälskar min surfplatta! Så liten, tunn och lätt, och ändå så duktig! (Skyndar mig att tillägga att jag älskar Dellen också! För hennes stora, detaljrika och knivskarpa skärmbild, och hennes vackra gröna färg, och hennes många program. Och det är en fröjd att se på DVD med Dellen, nu när vi förstår varandra!)
När man ska köpa surfplatta gäller det att se upp, för de skiljer sig mycket i fråga om kvalitet. Min surfplatta har också en jättefin skärm, och det är bra att kunna ”dra upp” skärmbilden för att kunna se detaljer i foton bättre, men billiga surfplattor har mycket sämre skärm, det ska man se upp med!
Min surfplatta (Samsung, kostade drygt 3.000) har Android i st f Windows som operativsystem, det funkar bra! Enda nackdelen, för mig, är att det finns många program förinstallerade, som jag aldrig använder men som tar plats och som jag inte vågar avinstallera.
Surfplattan har Bluetooth men det har tyvärr inte Dellen, så de kan inte prata med varandra. Men båda har WiFi, så om jag skaffar det så ska jag kunna föra över t ex bildfiler till Dellen, som har Photoshop (för bildredigering). Har dock ganska duktigt bildredigeringsprogram (gratis, med diskret reklam) även på surfplattan.
Men jag är lycklig i mina bigamistiska datorförhållanden, och det tror jag de också är!

#6 Shirouz on 12.25.16 at 13:43

Jättebra, tack för tipsen Ursula :) Då vet jag att jag ska inte gå på de billigare utan satsa på att lägga lite mer för att få en bra surfplatta :)

Leave a Comment