Mästerlig minikonst med möss

Malmö har fått en ny sevärdhet – säkert den minsta någonsin, men också den mest internationellt kända!

I torsdags i förra veckan öppnade den här lockande lilla nötbutiken, och den lilla musrestaurangen ”Il Topolito” (Musse Pig) vägg i vägg. Sydsvenkan, SDS, var först med att skriva om minibutiken på Bergsgatan, och det dröjde inte länge förrän den stora lilla nyheten spreds i media över hela världen! Och välförtjänt så, för varje liten detalj är gjord med sådan kärlek, omsorg och skicklighet att det är nästan ofattbart. Se den fina lilla cykeln, valnötskärnorna i skyltfönstret, blommorna, hållplatsskylten för Malmö lokaltrafik, minilastpallen med texten ”Affischering förbjuden”, de pyttesmå dekalerna på dörren med betalkortssymbolerna! Och ovanför dem sitter en minidekal med en smiley, tilldelad konstverket av Miljöförvaltnigen! Motiveringen för detta oortodoxa beslut är: ”Vi tycker att det verkar vara en väldigt välskött butik och vi vill gärna främja nyföretagande”, säger livsmedelinspektören Maria Svensson på Miljöförvaltningen i Malmö. Härligt med byråkrater som har humor, och sinne för konst!

Man kan titta länge och väl, och hela tiden hitta nya, roliga detaljer! Det här blir man glad av! 😊 Tack, Anonymouse, för detta mästerliga lilla gatukonstverk, det är det bästa som hänt Malmö på mycket, mycket länge! 

Gå in på www.sds.se, klicka på ”Dygnet runt” i toppen, scrolla nedåt till musbutiken – och läs den härliga berättelsen om minikonstverket, och njut av flera fina foton! Gör det! Du kommer att bli glad av både fotona och berättelsen!

fotor_148183238113069

(Bilden är för stor för at passa vettigt i blogglayouten – å andra sidan måste bilden kunna ses i stort format… Gå in på sds.se!)

I skrivande stund hör jag i P1-programmet ”Spanarna”, ett av mina favoritprogram, att även de uppmärksammar Malmös stora lilla konstverk!

5 comments ↓

#1 Ursula S. on 12.16.16 at 16:51

Det har kommit små efterföljare, som dock inte håller samma höga konstnärliga och hantverkskunniga klass. Men trenden är rolig, och Anonymouse kommer nog med fler fina konstverk, på andra ställen i Malmö – det ser jag verkligen fam emot! 😊

#2 Kalle Byx on 12.19.16 at 09:14

Har du sett den?

#3 Kalle Byx on 12.19.16 at 09:15

Jag hade för avsikt att se den igår men sen glömde jag det.

#4 Ursula S. on 12.19.16 at 10:37

Kalle Byx: Nä, det är flera år sedan jag var i Malmö senast – men jag har noga följt vad som skrivits om den, och frf a Sydsvenskan har publicerat många fina foton och härliga texter!
Natten till igår hade Il Topolino en nattlig gäst, en levande liten mus, som dock inte blev insläppt på restaurangen (de hade väl inte öppet 😊). En förbipasserande tog en liten filmsnutt, som Sydsvenskan publicerat idag.
Hoppas nu bara att inte Miljöförvaltningen tar tillbaka sin smiley pga denna senkomna lilla gäst!

#5 Kalle Byx on 12.20.16 at 10:20

:)

Leave a Comment