”Halvgalen en dag till”

Jag var ju alldeles dagvill genast när jag vaknade på Lille-julafton, trodde allra först att det var Julafton. När jag sedan vaknade på själva Julafton trodde jag de första sekunderna att det var Lille-julafton. Och det var ju på sätt och vis bra, så att jag inte förlorat den dagen helt och hållet.

”Om man inte drömmer blir man galen, / men mitt i drömmen väcks man av förståndet, / som beställer en traditionell engelsk frukost. / Man får gå halvgalen en dag till.”  (Werner Aspenström)

Ja, en god sömn är viktigt! Om man inte sover kan man inte drömma, och om man inte drömmer blir man galen. Nu har jag fått en smula ordning på mina sovtider igen, tack och lov, även om jag fortfarande får litet för litet sömn. Men det kommer att bli bättre när dagsljuset blivit längre, det har erfarenheten lärt mig. Jag får lugna mig med Werner Aspenström, tills dess.

1 comment so far ↓

#1 foxy on 12.30.16 at 14:51

Nu skriver jag ju på fel ställe, men jag ville svara lite på din kommentar. Känns oartigt att inte reagera på en lång o intressant kommentar.
Den jag skrev om var min mamma, som dog i maj, hon har tre systrar som alla är gravt dementa, väntar bara på att de inte ska känna igen mig längre…jag är deras enda släkting. Sen är det väl min tur… men jag har tre barn o börjar redan förbereda dem… :-)

Gott nytt År!

Leave a Comment