Jag har blivit 4 cm kortare!

Var på Vårdcentralen i Storbyn i dag. Min mage har bättrat sig betydligt, om ock inte helt, men jag ville ha något smärtstillande mot min alltmer värkande rygg. Fick en läkare som hette Ludmilla och var vänlig och mycket energisk. Hon kände på min rygg, och på min mage med omkrets. Sedan fick jag gå till provtagningen, Ludmilla ville kolla en väldig massa saker. Och hon ska skicka mig på ryggröntgen – äntligen, det borde gjorts redan i fjol! På provtagningen började de med att väga mig, och siffran var så låg att jag inte minns när jag senast vägde så litet. (Jag vill dock inte säga att jag blivit direkt mager, inte än.) Men jag måste ha gått ner minst en storlek under min kräk-period, till och med mina ringar och min armbandklocka sitter löst… Och mätningen visade att jag nu bara är 163 cm lång – jag minns att jag var 167 när jag gick i första ring!
Fortsätter det så här så går jag väl mot en totalt krympning och utmärgling… Men det må vara hänt, om jag bara slipper den förbannade smärtan i ryggen.
En positiv sak i dag: jag har lämnat in min fina gröna laptop Dellen så att hon ska få en ny dvd-spelare! Det har gått knackigare och knackigare att spela dvd-filmer på sistone – den allra sista tiden har Dellen bara velat spela upp mina skivor med Seinfeld! (Vete gudarna varför Dellen är så förtjust i Seinfeld, fast hon kunde ju valt sämre… ) Men även om Seinfeld klarat tidens tand bra och fortfarande är värda att se, så har jag ju många fler skivor jag vill titta på… :-)

4 comments ↓

#1 Ursula S. on 04.11.17 at 18:01

I eftermiddag ringde doktor Ludmilla om provsvaren. Det visade sig att jag hade kraftig brist på vitamin B12, som det väl finns mycket av i kött (som jag nästan aldrig äter). Hon ska skriva ut recept på B12, och litet annat som jag behöver. Bl a Panodil, i doser som ska vara smärtlindrande. och så medicin för att skydda magen mot Panodilen… Och så har jag nog litet dålig bentäthet i skelettet, det ska mätas på något sofistikerat sätt. Och så var det visst litet för tjockt med röda blodkroppar, möjligen för att jag inte druckit tillräckligt den dagen blodproven togs.
På det hela taget lät det som om en veterinär skulle ha övervägt nödslakt, om det gälltt en sliten gammal häst.
Men det känns skönt att äääntligen ha fått en läkare som verkar bry sig!

#2 Kalle Byx on 04.14.17 at 07:42

Skönt att höra.

#3 eva sandström on 04.14.17 at 14:00

Ja, det ska till en rejäl dam som tar tag i saker och ting!

#4 Shirouz M on 04.29.17 at 09:31

Skönt att höra att du verkar få hjälp, jag hoppas också att du mår bättre. Det är märkligt det där med krympningen, jag tror att det är något som vi alla råkar ut för? På tal om krympning, motsatsen upptäckte jag idag när jag för en gångs skull såg mig i spegeln och tyckte att näsan blivit större. Jag har ju hört att öronen fortsätter att växa, nu funderar jag på om det är samma med näsan. Eller om jag stirrade i en dålig vinkel. Hoppas också att Dellen är back on track igen. Jag har fått igen min surfplatta och den (peppar,peppar, ta i trä) fungerar som en dröm.

Leave a Comment