Glutenallergiker? Inte i min ålder, väl?!?

Den bästa stunden är för mig ofta eftermiddagsfikat, med kaffe och en halv källarfranska med god ost på. Det är slut på det nu… I februari började jag må illa på eftermiddagarna, och ofta annars också. Jag gick ner åtskilligt i vikt, det märkte jag på att kläderna satt lösare och lösare. (Läs inlägget ”Tappa inte trosorna!” från 21 maj.) Nu har jag kommit fram till att jag nog blivit glutenallergiker – i min ålder! Det trodde jag inte var möjligt, jag trodde att det bara var barn och ungdomar som blev matallergiker…  För några dagar sedan åt jag torskpinnar till kvällsmat – och blev illamående efter ca 1 1/2 timma. Dagen efter åt jag torskpinnar som jag skrapat bort paneringen från – inget illamående! (Förresten, har ni sett hur litet av en fiskpinne som faktiskt är fisk? Nästan försvinnande litet!) Och tredje dagen med panering igen, och blev illamående!

Mina källarfranska med ost slutade jag med för två veckor sedan, och slapp det illamåendet. Men åååh vad jag saknar dem! Och om det inte finns glutenfri pasta så blir livet (och min mathållning) väldigt mycket fattigare! Ris går bra, däremot. Korntunnbrödet jag testade gjorde mig illamående – och vid innehållskoll visade det sig att de inte bara innehöll kornmjöl utan även vetenjöl och dessutom vetegluten!

Frukt och grönsaker har inte gett några besvär, gudskelov! Men jag måste nog stjäla mig till en fika med källarfranska med ost någon enstaka gång ibland, vid festliga tillfällen hemmavid…

 

3 comments ↓

#1 Ursula S. on 07.13.17 at 15:53

Det verkliga eldprovet för min karaktär blir när semlorna kommer.. I byns bageri har de makalöst goda semlor, som dessutom har en extraklick mandelmassa på det vackert delade locket… Hur ska jag kunna motstå dem?!?

#2 Kalle Byx on 07.17.17 at 08:16

Vet flera som blivit glutenallergiker som vuxna fast det är kanske ingen tröst för dig.

#3 Shirouz on 08.02.17 at 21:02

Nej, vad tråkigt! Jag tänker på det här med pasta, jag äter ganska mycket kikärtspasta, den är glutenfri så vitt jag förstår. Jag tycker att den är god, men å andra sidan säger folk att jag har så konstiga matvanor, så jag vet inte om du skulle tycka om det. Men kanske testa och se?

Leave a Comment