Befria din ilska!

Ibland är man ilsk på grund av små saker, ibland av större. Men då och då blir man i alla fall ilsken eller rentav förbannad. Hur som helst så pockar den där ilskan på att få komma ut, och ju förr desto bättre! Att t. ex. kasta en massa porslin i golvet har ju nackdelen att man måste städa efteråt, och det kan i sin tur göra en ilsken. Och dessutom blir det dyrt att köpa nytt porslin gång efter gång. Jag har ett effektivt knep för att bli av med ilska snabbt och lätt:  Jag ringer en Kundtjänst och klagar, och öser ur mig mitt missnöje! Själv brukar jag ringa till Tele2:s Kundtjänst, för deras mobilnät finns det all anledning att klaga på. Ständigt! Särskilt när det är disigt eller fuktigt väder! Sist fick jag veta att jag har ca 3 km till mobilmasten, så den måste antingen vara överbelastad eller befinna sig i nästan ständig fukt, t ex alldeles intill en okänd liten fors mitt ute i skogen. Men eftersom det brukar vara bättre signal på nätterna så måste masten vara underdimensionerad, eller också sinar den okända lilla forsen nattetid. Vilket ju inte forsar brukar göra. Jag har frågat om mastens belägenhet flera gånger tidigare, men Tele2 har skyggat för frågan – som om en liten mobilmast är en försvarshemlighet! NU vet ju diverse främmande makter mer om våra mobilmaster än vi svenskar gör, efter Transportstyrelsens lösaktiga hantering av en mångfald hemliga register!

OBS: Jag är alltid noga med att börja samtalet med att vänligt presentera mig och förklara att hen som svarar inte ska ta någonting personligt! Det är ju Tele2 som jag klagar på, men eftersom det inte går att få tala med hens chefer så får stackars hen ta emot min ilska. Ibland frågar jag t.o.m. ”Är det okej?”, innan jag börjar häva ur mig, och om de har humor så skrattar de och säger ”Det är okej!” Sedan häver jag ur mig all min ilska, så välformulerat som möjligt och fritt från svordomar. Och så avslutar jag med att vänligt och uppmuntrande säga:”Tack för att du lyssnade. Du borde få högre lön!”

P.S. Om du ändå vill ta till porslinkrossarmetoden, t ex när Kundtjänsten är stängd, så passa på att köpa porslin nu i loppistider! Man kan få en hel stor kartong full med porslin när loppisen går mot sitt slut och alla som säljer är trötta och vill gå hem. Och om du har riktig tur så kan du rentav hitta något riktigt, riktigt vackert – som du aldrig, aldrig vill kasta i golvet!

3 comments ↓

#1 Shirouz on 08.06.17 at 12:28

Åh så underbart! Jag har läst om det här två gånger och skrattar så högt att katterna flydde direkt. :D
Jag är också nyfiken på var denna mast med forsen kan vara, en synnerligen intressant fors som har sin egen ebb och flod, det får mig att tänka att det är en mycket egensinnig flod. Eller kanske det är ett ledset träsk som nattetid gaskar upp sig och blir en äng bara för att sedan ledsna när dagsljuset gryr?
Jag funderar på det här med porslinet, men först får jag skaffa en lya till utan katter innan jag börjar min bana som porslinskasterska av rang. När jag tänker efter så slänger jag inte mycket saker omkring mig, det kanske vore förlösande. :)

#2 Kalle Byx on 08.07.17 at 09:20

Fattar inte hur du klarar av att var vänlig och välformulerad när du är arg!

#3 Shirouz on 08.16.17 at 18:52

Hej Ursula, sista avsnittet ikväll och jag har inte en aning om hur det ska gå!!! Jag återkommer :)

Leave a Comment