Snart plusgrader – i Skåne!

Jag kollar väderprognoser flera gånger per dygn i sådan väderlek som vi har nu, och om SMHI spår rätt så hamnar temperaturen över noll grader från tisdag och framåt (dagtid, i Skåne). Så jag kanske överlever den här vintern också!
Rättelse: I min förra bloggpost skrev jag fel år för ”Vinter då Skåne försvann”. Det började på allvar med trafikvarningar nyårsafton 1978, och Skåne var sedan försvunnet i flera veckor. Rätt ska vara rätt!
När jag ska lokalisera händelser tidsmässigt har jag stor hjälp av var jag bodde vid tillfället, och nu minns jag att jag skulle kört till en väninna i Blekinge på nyårsafton, men var tvungen att hålla mig hemma p.g.a. vädret. Jag hade köpt en lammfiol, och min väninna hade köpt vin, men aldrig möttes de tu för nyårsfirande!
Om ni söker på ”Vintern då Skåne försvan” hittar ni bl. a. ett kort klipp från SVT.
TV rapporterade flitigt om snöovädret, kväll efter kväll. Tyvärr inga klipp med bandvagnar – det hade jag velat se! Tidningen Arbetet (utgiven i Malmö, men nu avliden sedan många år) gjorde senare en hel bok, med mängder av snöbemängda foton och titeln Vintern då Skåne försvann. Jag har faktiskt sett den på Bokbörsen ibland, och en gång på Amnesty – och den köpte jag!
Men nu går alltså Skåne mot plusgrader, hurra! På tisdag ska det bli +1 grad.
Nu dröjer det nog inte länge innan vi börjar skymta Skåne igen – och kanske blir det rentav vår i år också?
P.S. I den då ganska nystartade lokalradion P4 Malmöhus rapporterade Karsten Erichs med energi och engagemang. Han fick i journalistkretsar smeknamnet ”Katastrof-Karsten”, eftersom han var så bra på just sådant. :-)

2 comments ↓

#1 Ursula S. on 03.02.18 at 16:14

Nu har Storbritannien och Irland drabbats av ännu ett snöoväder: ”Emma”, som siktar in sig på södra England, Wales och Irland. ”The Beast from East” dröjer fortfarande kvar, frf.a. över Skottland och östra England. men har försvagats något. Fortfarande stora trafikproblem.

#2 Kalle Byx on 03.03.18 at 07:58

Längtar till tisdag. Tack för härlig kommentar på min blogg.

Leave a Comment