Allt om växter

De senaste åren har allt fler människor fått upp ett intresse för växter. Växter är en snygg inredningsdetalj och det har hjälpt många att må bättre psykiskt eftersom det är ett sätt att fokusera på annat och att du får känslan av att du tar hand om något. Men i och med att växter är levande ting kan det vara svårt att veta hur man bäst tar hand om dem. Dessutom är marknaden för olika sorters växter stor och det kan vara svårt att veta vilka sorters växter man ska köpa hem. I det här inlägget kommer du att få en kort guide för allt som har med växter att göra.

Olika sorters växter

Du kan köpa dina växter i en butik som säljer växter. Det finns som sagt en hel del olika sorters växter att välja bland. Om du är helt ny på det här med växter kan det vara en bra idé att välja en växt som är något mer lättskött. En annan sak som kan vara bra att ha med i din beräkning när du ska köpa växter är att du behöver utgå från den miljö de ska vistas i. En del växter kräver mycket solljus medan andra kräver mindre. Det finns exempelvis bra växter som trivs bra i badrum där de får mycket fukt men inte särskilt mycket ljus. Ifall du är osäker på vilken växt du ska köpa hem är internet en bra källa för information. Om du handlar dina växter i en växtbutik kan du alltid be personalen på plats om råd och tips kring vilka växter du ska välja.

Sticklingar

Växter du köper i butik är oftast färdigväxta. Men om du vill vara med från att växten är liten ska du istället satsa på att köpa en eller flera sticklingar. En stickling är en avskuren del av en växt som du sätter i vatten tills den fått rötter, sedan kan du plantera växten i en kruka. Intresset för sticklingar är stort och du kan få tag på sticklingar lite var som helst, i butiker men också på bytesmarknader i Facebookgrupper eller liknande. Det är också vanligt att de som delar ett växtintresse byter sticklingar med varandra.

Ta hand om dina växter

När du har bestämt dig för vilka växter eller sticklingar du vill ha i ditt hem är det bra om du har koll på hur du bäst tar hand om dina växter. Som vi nämnde tidigare i det här inlägget är internet en bra källa för information om hur du kan ta hand om dina växter på bästa sätt. Men du kan också gå med i en grupp på Facebook där växtfans är samlade. Där kan du skapa inlägg och be om råd och du kommer snart att få många svar från de som delar ditt intresse. Om du köper växter i butik får du många gånger med en informationstext som beskriver hur du tar hand om din växt. Men något som är grundläggande för alla växter är att de kräver vatten och ljus.