Så mår du bättre psykiskt och fysiskt

Du är den viktigaste personen i ditt liv och du behöver sätta dig själv i främsta rummet för att du ska kunna må så bra som möjligt. Om du har saker som gör att du inte kan må bra eller om det finns saker som gnager är det bästa du kan göra att ta reda på vad du behöver förändra för att du ska må bra. Om du exempelvis funderar över att förändra brösten för att du ska få din drömkropp och känna dig fin är det något du ska försöka genomföra. På Motiva kan du kolla upp hur du kan göra en bröstoptimering. Du kan boka en konsultation för att få reda på allt du behöver för att kunna ta ett välgrundat beslut. Om en bröstoptimering är något som du länge funderat på och något som skulle få dig att må bra finns det inte så mycket att fundera över. Du lever bara en gång så se till att leva fullt ut.

Lägg ner tid på din hälsa

För att må så bra som möjligt är det viktigt att du tar hand om, behandlar och förvaltar kroppen på ett bra sätt. Du behöver vårda både din kropp och knopp för att du ska må bra. En balanserad och vältränad insida ger förutsättningar för en balanserad och vältränad kropp. Om du stressar mycket och har ett högt kortisolpåslag under en längre tid kommer olika funktioner i kroppen att slås ut. Om du inte lever på ett hållbart sätt behöver du hitta strategier och försöka ändra kurs. Att försöka optimera din egen hälsa och leva på ett sätt som du mår bra av är viktigt. Du har ansvaret för din egen hälsa och ju mer tid du lägger på självutveckling och att leva hälsosamt desto bättre kommer du att må.

Trampa nya stigar

Första steget mot att må bättre är att reflektera och komma fram till vad som får dig att må dåligt. Om du är stressad behöver du strukturera om din vardag. Att lyssna på din kropp och ditt inre är otroligt viktigt. När alla dina system är i balans kommer du att må bra. Det går att förändra djupt invanda beteenden och trampa upp nya stigar. Det kräver bara att du har disciplin och tålamod. Kroppen är intelligent och hjärnan är föränderlig, den går att omorganisera och forma om.