Fastighetsförvaltning – därför är det viktigt

Sitter du i styrelsen för en BRF? Då har du säkerligen märkt att det är en hel del saker som behöver ses över och planeras. För att bostadsrättsföreningen ska fungera som den ska behöver fastigheten förvaltas på rätt sätt. Det handlar inte bara om de juridiska bitarna, utan även de tekniska såväl som de ekonomiska.

Majoriteten av alla som sitter i en BRF-styrelse har också en egen vardag med jobb och familj att ta hand om och då är det lätt att bostadsrättsföreningens behov hamnar på efterkälken. En mycket bra och praktisk lösning på problemet är att ta hjälp av professionell fastighetsförvaltning. Det innebär således att ni lämnar över hela eller delar av fastighetsskötseln till någon annan. Ett mycket bra och pålitligt alternativ är nabo.se, där fastighetsförvaltning ligger i fokus. Hos nabo.se kan ni få hjälp med fastighetsförvaltningens alla olika delar – från ekonomi till skötsel och juridik.

Fördelar med fastighetsförvaltning

Den främsta fördelen med att anlita fastighetsförvaltning är helt enkelt att ni slipper göra allting själv. Det kan låta som höga kostnader för BRF:en, men i det långa loppet är det både enklare och mer praktiskt än att göra arbetet själv. Här nedan kan du läsa mer om de fördelar som finns med fastighetsförvaltning. Kom ihåg att anlita en professionell och seriös förvaltare för uppgiften, till exempel fastighetsförvaltaren nabo.se som har många års erfarenhet av branschen.

Ekonomisk förvaltning – En fastighetsförvaltare kan hjälpa er med redovisning, ekonomi, avisering, skattefrågor och mycket mer. Det gör det enkelt för er att kunna fokusera på annat och lämna över de svårare bitarna till proffsen.

Juridik – Behöver ni hjälp med juridiska frågor kan en fastighetsförvaltare hjälpa dig. Här finns oftast ett mycket starkt och bra team med jurister som har kunskap inom allt från avtalsrätt till entreprenadrätt och fastighetsrätt. Det kan även handla om hyreskontrakt för lokaler eller otillåten andrahandsuthyrning.

Underhåll – Att underhålla en fastighet är en mycket svår och tidskrävande uppgift som fastighetsförvaltaren gärna avlastar er med. En förvaltare kan se till att planera och sköta det löpande underhållet och på så sätt säkerställa att allt flyter på som det ska. Förvaltaren kan även hjälpa till med sanering om det skulle uppstå mögel- eller fuktskador.

Tekniska system och installationer – En installation som gjorts felaktigt kan få förödande konsekvenser för fastigheten och boende. En fastighetsförvaltare kan se till att alla system installeras på ett korrekt sätt och blir underhållna därefter. Det kan t.ex. handla om ventilationer, portar och hissar, men även värmesystem och jour.