Bo billigt i Göteborg

Ska du flytta till Göteborg? Eller så bor du redan i Göteborg och behöver hitta ett billigt boende. Här kommer hjälpen till hur du hittar ett billigt boende i Göteborg.

Bo billigt

Det finns många anledningar till att vi behöver ett billigt boende: om vi studerar, har ett låglönejobb, är arbetslösa eller vill spara pengar. Eftersom Göteborg är Sveriges näst största stad så kan det vara svårt att hitta ett riktigt billigt boende centralt. Om du vill bo centralt kan du leta efter ett rum att hyra. Det finns inga billiga lägenheter i centrum. Däremot finns det många som har en hög hyra och ett rum över som de gärna hyr ut.

Dela lägenhet

Ett annat alternativ är att dela lägenhet. Det som skiljer att dela lägenhet och att vara inneboende är att när du delar lägenhet med en annan person så är ni jämställda. Om du och din bästa kompis hittar en tvåa att hyra så kommer det att vara billigare, än om ni ska hyra varsin etta. Det kan också vara lättare att få tag på en större lägenhet om du vill bo centralt. Efterfrågan på centrala ettor är jättestor.