Den fräscha looken hänger på detaljerna

Vill du göra en liten renovering av dig själv; satsa på en ny, uppdaterad och fräsch look som känns både ledig, snygg och enkel? Det är lättare än du tror men samtidigt är det viktigt att hålla koll på några viktiga detaljer så att du inte går överstyr och det blir för mycket av det goda.

Basgarderob och rätt doft

När det kommer till klädvalet är det bra att skaffa dig en basgarderob – en mindre uppsättning enkla plagg som är lätta att kombinera. Det finns olika råd gällande vilka plagg som bör ingå i en basgarderob, men huvudsaken är att det är plagg du trivs i och som du kommer använda. En garderob är heller aldrig helt komplett utan rätt doft. Hitta en eller ett par parfymer eller eau de toilette som passar din hud och din stil, och det kommer bli kronan på verket. Dofter kommer även i andra former, ett exempel är YSL deo som ofta räcker långt om du för stunden inte har någon parfym. Hemligheten med dofter är att inte använda för mycket; du vill verkligen inte stinka parfym utan bara att doften lätt ska omfamna dig, och låta andra förnimma den när du går förbi.

Glöm inte bort skorna

Beroende på vilken stil du tycker om kan din frisyr också behöva en del omvårdnad. Allt från kortklippt och tillrättalagt till rufsigt och busigt; så länge det är välskött och vårdat, är det som gäller. Även hudvård kan vara på sin plats för att du ska känna dig fräsch och redo att möta världen. Som avslutning på din nya, uppdaterade stil kommer skorna. Att bära snygga kläder men slitna och smutsiga skor kommer dra ner helhetsintrycket och risken är stor att många dessutom uppmärksammar det. Så länge skorna är väl omhändertagna kan du ha en uppsättning där både sneakers och snörskor ingår, och klackskor för dig som vill.

Med de här råden har du kommit långt i att fräscha upp din stil; du utstrålar elegans i det enkla och kan kombinera evenemang och aktiviteter med lugn samvaro.