Fördelarna med att jobba deltid

Det finns många fördelar med att jobba deltid. Det är ett smart sätt för en student att komma in på arbetsmarknaden, föräldrar som vill ha mer tid med sina barn, personer som vill starta företag eller om du helt enkelt känner att deltid är nog. Livet handlar ju om så mycket mer än att bara jobba.

Hitta ditt deltidsjobb

Det talas mycket om heltid, men att jobba deltid har många fördelar. De flesta av oss är någon gång i livet i en livssituation då ett deltidsjobb är ett bättre alternativ än att jobba heltid. När du letar deltidsjobb är det enklast att gå via ett bemanningsföretag som Bravura. Bemanningsföretagen har ofta många deltidstjänster att erbjuda. Ibland handlar det om deltidstjänster som en dag blir en fast tjänst, andra gånger om att hoppa in deltid ett tag på ett vikariat. Eller att mängden arbete kan förändras under året. Många företag kan behöva fler personer under till exempel vintern eller inför sommaren. Det fina med att gå via ett bemanningsföretag är också att du kan testa på olika arbetsplatser. Trivs du inte med uppgifterna eller arbetskamraterna, så förklarar du bara det för bemanningsföretaget, så kan du få arbeta på ett annat ställe. Gå in på Bravura för att hitta ditt nästa deltidsjobb: att jobba deltid kan vara ett smart sätt att ta första klivet i karriären eller förbättra din ekonomin. Hos Bravura kan du även ha flera deltidsjobb samtidigt, om det skulle passa dig bättre.

När du studerar

Som student är det riktigt smart att ha ett deltidsjobb. Förutom att du tjänar pengar och har råd att göra roliga saker, eller skippa studielån, så kommer du in på arbetsmarknaden. Det finns många företag som gärna anställer studenter på deltid via Bravura, just för att studenterna är intresserade av att göra karriär. Det ger dig en möjlighet att jobba inom den bransch eller sektor som du håller på att utbilda dig inom. Det är också ett smart sätt att kunna få fast tjänst den dag du är klar med din utbildning.

När du egentligen vill vara hemma

Sanningen är den att alla inte vill jobba heltid. Det finns många av oss som faktiskt vill få tid för barnen, familjen, vänner, träning, djuren eller bara få känna att man hinner leva. Då är ett deltidsjobb ett gott alternativ. Ur pensionsynvinkel ska du naturligtvis inte jobba deltid hela livet. Men om du har en mycket stressig period i livet så kan ett deltidsjobb vara nödvändigt ett tag. Så länge du klarar dig ekonomiskt. Ibland kan vi behöva få tid att rå om våra barn eller oss själva, utan att samhället kräver att du är sjuk eller går på a-kassa. Med en välplanerad ekonomi kan du enkelt jobba deltid under delar av livet.

När du startar företag

Håller du på att starta upp ett företag? Då är det smart att jobba deltid. Dygnet har bara 24 timmar och för att hålla måste du ta hand om din hälsa. Genom att jobba deltid och sedan fokusera på att bygga upp ditt företag, så kan du försörja dig samtidigt som du arbetar för din framtid.