Goda pastarätter i matlådan

Pasta är en perfekt basingrediens när du ska göra matlådor. Att laga mat i förväg att ta med till jobbet hjälper dig både att äta hälsosamt och spara pengar.

Pasta

Pasta är verkligen en mångsidig matingrediens. Du kan å ena sidan snabbt slänga ihop en pastasallad med endast tomater, mozzarellaost och lite olivolja, å andra sidan kan du göra egen pasta från grunden att äta till både kött, kyckling och fiskrätter. Pasta funkar verkligen till allt. Det finns rent av efterrätter som är gjorda på pasta. För att hitta härlig pastainspiration går du in på https://www.barilla.com/sv-se/ för att både få recept och idéer på hur du kan använda deras pasta och olika pastasåser.

Tonfisksallad

En enkel rätt att ta med till jobbet är tonfisksallad. Har du riktigt bråttom kan du göra salladen på mindre än fem minuter om du har kall pasta i kylen. Blanda pastan med en burk tonfisk, majs, ärtor och tomater. Välj mellan creme fraiche eller dressing till din tonfisksallad. Vill du göra en lyxigare och matigare tonfisksallad lägger du till ett par kokta ägg. Då får du mer proteiner i din matlåda och håller dig mätt länge.

Lasagne

Lasagne är en klassiker i både matlådan och som vardagsmat. Förutom den vanliga köttfärslasagnen, kan du laga en god vegetarisk lasagne. Vill du göra en riktigt enkel variant av vegetarisk lasagne köper du en Barilla pastasås och har den som såsgrund. Vilken smaksättning du satsar på är individuellt. Stek zucchini, paprika, lök och eventuellt svamp i en stekpanna. Sedan häller du bara över pastasåsen, så har du en vegetarisk sås att använda till din lasagne. Du kan antingen göra egen béchamelsås, eller så köper du färdig. Ett tredje alternativ är faktiskt att använda keso. Keson blir då både béchamelsås och ost.

Köttbullar och makaroner

Även som vuxen är det gott att äta köttbullar och makaroner. Om du inte har tid att göra egna köttbullar kan du köpa färdiga ekologiska köttbullar. Gillar du hemmagjorda köttbullar är det smart att köpa flera paket köttfärs och sedan göra köttbullar i ugnen, som du sedan fryser in. Idag finns det också många vegetariska alternativ till köttbullar, både i affären och som du kan göra hemma.

Pasta med lax

Pasta och lax är en mycket fin kombination. Till pasta passar det väldigt bra med stekt lax eller en gräddig pastasås med lax. Smaksätt laxen med citron och peppar, så har du en god måltid i din matlåda. Att ha en matlåda i frysen med pasta och lax i gräddsås är en vardagslyx för långa arbetsdagar.