Hudvård en viktig del av ett cityliv!

Huden är kroppens största organ och därför är det viktigt att man tar hand om den. Vi får endast ett exemplar av varje organ och därmed har vi endast en chans att ta hand om dem!

Samma regel gäller även för vår hud och därför bör vi ta hand om den!

Att ta hand om huden är något alla bör göra, men bor man i en storstad och lever ett cityliv kan det vara lite extra viktigt att ta hand om huden!

Detta beror på att det i storstäder finns mer avgaser, damm, partiklar och skadliga ämnen i luften som sätter sig på vår hud under dagen utan att vi själva märker av något.

Dessa avgaser och partiklar kan tränga sig igenom huden och vara skadliga för kroppen och hälsan och dessutom påverkar de även vår hud. Man kan få ålderstecken tidigare, akne och orenheter och en del andra problem med huden när man bor i en storstad och utsätts för avgaser och partiklar.

Genom att ta hand om huden och se till att vårda den med bra produkter kan man se till att rädda både den och hälsan från alla de skador som kan uppstå av dessa partiklar! När man tar hand om huden får man bort alla de skadliga ämnen som sätter sig på huden under dagen. Huden får även ett bra skydd som ser till att hålla de skadliga ämnena från att tränga sig in och medföra skador. Man ger samtidigt huden vitaminer och mineraler som behövs för att den ska kunna reparera sig och må bra igen!

Ett bra exempel på en bra hudvårdsrutin är rengöring (för att få bort slagg, smuts, makeup, avgaser och partiklar från huden), toner/ansiktsvatten (för att balansera hudens PH-värde och för att återfukta huden), serum, ansiktskräm och ögonkräm. Eftersom huden kring ögonen är väldigt skör och känslig kan det vara bra att även använda sig av ett serum. Ett bra exempel på ett sådant serum är Verso super eye serum, som ser till att skydda och återfukta den tunna huden runt ögonen.

Så väljer du rätt hudvård

Det är inte alltid rätt att veta vilka produkter som man ska köpa och använda sig av på sin hud. Det finns ett hav av produkter och olika märken som gör att man kan känna sig vilsen och förvirrad när man ska köpa hudvård.

När man ska välja hudvårdsprodukter är det väldigt viktigt att veta vad huden har för behov och man behöver även ha koll på vilken hudtyp man har. Detta kan man enkelt ta reda på med hjälp av en hudterapeut som kan utföra en hudanalys för att se vilken hudtyp man är född med. När man sedan vet hudens typ, tillstånd och behov kan man ge sig ut på jakt efter de rätta produkterna. Det är viktigt att välja produkter som innehåller ingredienser som är bra och som är fyllda med vitaminer och mineraler som huden behöver.

Ett bra tips kan vara att välja något märke som man vet att både hudterapeuter och hudläkare jobbar med. Detta eftersom de endast väljer att jobba med produkter av toppkvalitet och som innehåller de rätta ingredienserna.