Njut av bastutält hemma eller i skogen

Alltför många har missat att det finns något så fantastiskt som bastutält. Anledningen till att det är så innovativt är att du inte behöver bygga en regelrätt bastu för att kunna njuta av ett bastubad – du behöver bara det här enkla tältet, som passar både hemma på tomten likväl som ute i skogen vid sjön.

Härliga och enkla bastubad

Ett bastutält är enkelt uppbyggt, vilket innebär att det är lätt att förflytta och sätta upp där du vill ha det. Det innebär att du till och med kan ta med ditt bastutält ut i naturen om du vill, där du dessutom kan använda det som värmestuga eller arbetsbod. För att få tältet varmt krävs en kamin och en vattentank, men allt är portabelt. Du kan även sätta upp bastutältet i trädgården, och då finns möjligheten att bygga till exempelvis ett trägolv för att få en ännu mer äkta bastukänsla. Tälten finns i ett par olika storlekar, där de största varianterna går att dela av i två sektioner om du till exempel vill ha den ena delen som ett omklädningsrum. Oavsett var du väljer att sätta upp ditt bastutält är det en härlig möjlighet att kunna njuta av bastubad året runt, men det är ju under den kalla årstiden som det blir extra härligt. Tälten tål lite snö på taket, så du kan passa på att basta även när det är snö ute, och du kan rulla dig snabbt i snön för att sedan värma upp dig i tältet igen.

Vi kan nästan garantera att du inte har så många i din omgivning som äger ett bastutält, men föreställ dig glädjen hos dina vänner om du är den som kan erbjuda bastubad både i trädgården och ute i skogen. Det kan mycket väl bli väldigt omtyckta sammankomster hemma hos dig i fortsättningen, eller vad tror du?