Starta klimatvänligt företag

Det finns två anledningar att satsa på ett klimatvänligt företag: för klimatets skull och för resultatets skull. Företag som säljer ekologiska och klimatsmarta produkter går väldigt bra just nu.

Klimatförändringarna

På grund av klimatförändringarna är det många som vill köpa produkter och tjänster som inte påverkar klimatet så mycket. Miljöteknik, ekologiska produkter och veganmat säljer väldigt bra. Om du ska starta ett företag är det smart att satsa på en klimatvänlig produkt eller tjänst. Du gör omvärlden en tjänst, ger vanliga människor en möjlighet att köpa ett klimatvänligt alternativ samt kommer troligtvis tjäna bra på det. Efterfrågan på klimatvänliga alternativ växer starkt. Ett exempel är elbilen som på bara ett par år har intagit en stor del av bilmarknaden. Det är få som köper en splitterny fossildriven bil idag, då de vet att fossildrivna bilar är på utgång. Det gäller också andra produkter.

Ditt företag

Det spelar nästan ingen roll vilket slags företag som du satsar på, så är det möjligt att vara klimatvänlig. Vill du sälja produkter som du har gjort själv, så ser du till att köpa in ekologiskt material som du arbetar med. Vill du driva en webbshop, så satsar du på att sälja ekologiska produkter. Arbetar du med IT låter du dina servrar gå på grön el. Du kan nästan alltid hitta en klimatvänlig vinkel att utgå ifrån. Intresset för att köpa ekologiska och klimatneutrala produkter och tjänster kommer växa än mer i framtiden. Dina möjligheter att få bidrag kommer också vara större om du satsar på klimat och miljö. Du kan särskilt titta på branscher, som transport, där lagstiftningen snart kommer att göra det riktigt svårt att inte driva ett klimatorienterat företag.