Ta klivet: Från Stockholm till landet

Bor du i Stockholm, men längtar efter att få komma ut på landet? Det kan kännas som ett stort steg, men många har gått före.

Ta klivet

Om du lever cityliv i Stockholm kan det kännas som ett väldigt stort kliv att våga flytta ut på landet. Samtidigt är det många som har gjort det och som är nöjda med sina val. Ett tips är att du söker upp stockholmare som har skapat sig en ny tillvaro långt ifrån storstaden. Då får du tips och självupplevda erfarenheter.

Flytta ut på landet

När du ska flytta ut på landet är det smart om du hittar en gård som passar det liv som du vill leva. Vill du ha djur är det viktigt att du har mycket mark. Är målet främst att du vill ha mer lugn och ro, så räcker det med en större tomt. Hittar du en tomt i närheten av någon annan stockholmare som har flyttat från storstaden, så kan det vara en hjälp för att våga ta klivet. Har du barn, är det bra om det finns andra barn i byn eller väldigt bra bussförbindelser. Första året på landet kommer att vara speciellt och lite utav en utmaning, men redan andra året kommer ni ha kommit in i lantlivet.