Så lyckas du med midsommarfesten

I skrivande stund är det inte särskilt långt kvar till sommarens höjdpunkt: midsommar. Under vintern drömmer vi om denna ljuvliga sommardag och har i våra huvuden målat upp en bild över hur midsommaren ska firas och hur festen ska bli. För att din midsommarfest ska bli lika bra som du tänkt dig kommer vi i det här inlägget ge dig några tips på vad du kan tänka på för att lyckas med din midsommarfest.

Dekoration

För att din midsommarfest ska få en extra guldkant och få den att sticka ut från andra vanliga fester är det dekorationer du bör satsa ditt krut på. Du kan inspireras av våra midsommartraditioner och skapa ditt egna pynt om du är kreativt lagd. Det finns massor av fint pynt du kan skapa på egen hand. Men för den som inte tycker om att pyssla är det kanske enklast att köpa dekorationer. Det finns en del fysiska butiker som säljer dekorationer för fest. Men den riktiga guldgruvan för midsommar dekorationer finns online. Öppna din sökmotor och sök efter midsommar dekoration online för att snabbt få ett flertal förslag på butiker som säljer dekorationer online.

Mat och dryck

En stor del av midsommar är maten och drycken. Om ni är ett kompisgäng som ska fira midsommar tillsammans kan ni välja att köpa gemensam mat och dryck eller var för sig och göra ett knytkalas av det hela. Men om du själv ska stå för menyn är det viktigt att du tänker på att det ska finnas något som alla gillar. Det är ju inte alla som uppskattar en traditionell midsommarmat med sill och potatis. Du kan även be dina gäster lämna förslag på mat och säga till om eventuella allergier.

Underhållning

Sist men inte minst så har vi underhållning. På midsommar är det vanligt att man inspireras av lekar från barndomen fast vuxna gör det med alkohol i kroppen. Det kan vara roligt men kom ihåg att klä dig för ändamålet och bär kanske inte de finaste kläderna under lekarnas gång. På internet finns det massor av tips på lekar ni kan leka på midsommar. Allt ifrån irländsk julafton till de klassiska midsommarlekarna hoppa i säcken och balansera ett ägg på en sked. Det kan vara roligt att dela in gästerna i lag om ni är många. Men om ni är färre kanske det är mer aktuellt att tävla en och en. Ni bestämmer själva vad som passar ert sällskap bäst.

Förutom att ni kan underhållas av olika lekar kan ni även ta fram spel. Till exempel kubb och cricket är klassiska sommarspel. Om ni är tillräckligt många för att delas upp i två lag skulle ni även kunna spela brännboll.

En annan viktig del för att du ska få en lyckad fest är musiken. När du ska välja musik att spela på festen ska du tänka på att det ska vara något som de flesta gästerna uppskattar. Allt ifrån gamla klassiker till nya låtar som finns på topplistan.